Google μετακινήσεις

Μένουμε σπίτι: Η Google έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το εργαλείο COVID-19 Community Mobility Reports, μέσω του οποίου φαίνεται η επίδραση που έχει στην εκάστοτε χώρα η λήψη των μέτρων κοινωνικής απόστασης.

Κοινώς η Google κατάφερε να εντοπίσει πόσο πολύ κάθε χώρα έκοψε τις μετακινήσεις, πόσο περιορίσαμε τις βόλτες στο πάρκο, πόσες τις μετακινήσεις στα φαρμακεία, τις βόλτες και γενικά με το άγρυπνο βλέμμα της, παρατηρεί τα πάντα.

Και η φυσικά η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό αφού υπάρχει ειδικό report για τις μετακινήσεις των Ελλήνων και πόσο άλλαξαν αυτές μεσούσης της πανδημίας.

Όπως είναι φυσικό οι μετακινήσεις σε μπαρ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης μειώθηκαν κατά 80% και αναρωτιόμαστε φυσικά το άλλο 20% που ακριβώς πάει και εμείς δεν το ξέρουμε.

Επίσης, ένα μεγάλο επίσης ποσοστό 76% μείωσε τις μετακινήσεις στους σταθμούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και τις μετακινήσεις τους με αυτά.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε επίσης τι έδειξε το Google report για την Ελλάδα: https://www.gstatic.com/covid19/mobility/2020-03-29_GR_Mobility_Report_en.pdf