Τεχνόπολη

Μένουμε σπίτι: Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με πάνω από 70.000 ψηφιακούς επισκέπτες μέχρι στιγμής, έρχεται στο σπίτι σας με ένα μόνο κλικ!

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο VR tour της μοναδικής έκθεσης «160 χρόνια made in Greece» αφιερωμένης στην ελληνική βιομηχανία από το 1857 έως σήμερα και να διαβάσετε όλα τα κείμενα, να περιεργαστείτε τις σπάνιες εικόνες, τα τεκμήρια και τα αντικείμενα αλλά και να αλληλεπιδράσετε με τα διαδραστικά εκθέματα.

Επίσης σας καλούμε σε μια Ξενάγηση Στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και στην Ψηφιακή συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για να ανακαλύψετε την ιστορία και τη λειτουργία του, τα σπάνια αρχεία και συλλογές του, τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, τα μηχανήματα που παραμένουν μέχρι σήμερα στη θέση τους, το ρόλο των εργαζομένων και όχι μόνο.

Απολαύστε από το σπίτι τις Κυριακές στην Τεχνόπολη “Athens for All με online δράσεις για οικογένειες με παιδιά από 4 ετών (διαθέσιμες από τις 12 Απριλίου στις 11.00), στο επίσημο site του Μουσείου.

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν επίσης να ανακαλύψουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου μέσα από δύο συναρπαστικά Video games για παιδιά που σχεδίασε η ομάδα Antidot Design Studio, αλλά και να γνωρίσουν την ποπ αρτ μέσα από το εργαστήριο Το Εργοστάσιο του Άντυ Γουόρχολ έρχεται σπίτι σου.

Επίσης, στο DIY Art Lab τα παιδιά ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα δημιουργικές κατασκευές και χρησιμοποιώντας απλά υλικά και πολλή φαντασία. Μικροί και μεγάλοι αξιοποιήστε τις Δημιουργικές κάρτες για παιχνίδια, κρυπτόλεξα, λαβύρινθους και εικαστικές δραστηριότητες!