Μένουμε σπίτι: H καραντίνα έχει κάνει πολλά ζευγάρια να μην βλέπονται πια ή να βλέπονται μέσω των νέων τεχνολογιών, δηλαδή βιντεοκλήσεις και τέτοια. Επίσης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μέσω της καραντίνας έχουν γεννηθεί νέες γνωριμίες αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν, εάν φυσικά είναι υπεύθυνοι.

Και το ρητό που λέει: “μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονούνται” ισχύει τελικά;

ad

Αυτή η καραντίνα λοιπόν πόσο θα μας επηρεάσει στις παραπάνω καταστάσεις. Το σίγουρο είναι πως οι σχέσεις που στηρίζονται σε δυνατά θεμέλια, θα βιώσουν μία αναζωπύρωση, ενώ όσες είναι χτισμένες στην άμμο τότε αυτές θα γκρεμιστούν.

Όλα έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και πόσο βαθιά είναι αυτή ανάμεσα στα δύο άτομα. Ο σεβασμός προς τον σύντροφό μας και στο πώς θέλουμε να του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να έχει το δικό του ανεξάρτητο εγώ.

Και η βαθιά επικοινωνία δεν έχει να κάνει με το πόσο γνωρίζουμε τον άλλον. Υπάρχουν περιπτώσεις νέων γνωριμιών που αναπτύσσεται αμέσως μια βαθιά επικοινωνία και περιπτώσεις μακροχρονίων σχέσεων που δεν υπήρξε ποτέ επικοινωνία, ουσιαστική τουλάχιστον.

Αυτό σημαίνει πως το δέσιμο μεταξύ δυο ανθρώπων δεν έχει να κάνει με την απόσταση ή το εάν συμβιώνουν σε ένα σπίτι. Δεν θα βοηθήσει η επαφή ή η παρουσία στο να δημιουργηθεί η ουσιαστική επαφή, αλλά η διάθεση των δύο ανθρώπων για ουσιαστική επαφή.