Γυμναστική

Μένουμε σπίτι: Με καλή θέληση και ανάλογη διάθεση, μπορούμε να ασκηθούμε και μόνοι μας στο σπίτι τις μέρες της καραντίνας, ακόμη και αν δεν είμαστε στην αγαπημένη μας αίθουσα με δυνατή μουσική και τους συναθλητές του σπίνινγκ ή στα ομαδικά μαθήματα της γιόγκα.

Μερικές απλές ασκήσεις, όπως ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων, θα διατηρήσουν τη μυϊκή δύναμη του κορμού και την αποφυγή πόνων στην περιοχή της μέσης από την παρατεταμένη ακινησία.

Επίσης ενδείκνυνται ασκήσεις διάτασης του κορμού και των άνω άκρων, π.χ. με μία ράβδο, και ασκήσεις ενδυνάμωσης των χεριών με λάστιχα μικρής αντίστασης.

Το στατικό ποδήλατο με ρυθμισμένο το ύψος της σέλας, ώστε να μην χρειάζεται να σκύψει αυτός που γυμνάζεται, και άσκηση για 15-20 λεπτά κάθε μέρα, είναι μια καλή άσκηση για τα πόδια κυρίως. Άσκηση με μικρά βαράκια και με προσοχή για να μην κουράζονται περισσότερο από ότι αντέχουν τα χέρια, είναι επίσης ένας καλός τρόπος ενδυνάμωσης των άνω άκρων και του άνω μέρους του κορμού.

Πάντα να τηρείται ο κανόνας της συχνής άσκησης στα όρια της αντοχής κάθε σώματος και ηλικίας.

Αρχίζουμε με ελαφρότερες ασκήσεις και ανεβάζουμε επίπεδο προοδευτικά. Κάνουμε συχνά διαλείμματα και ενυδατωνόμαστε καλά. Αποφεύγουμε τη νωθρότητα και την αύξηση του βάρους μας, και μειώνουμε το άγχος του αναγκαστικού, αλλά απαραίτητου για να διαφυλάξουμε την υγεία μας, εγκλεισμού εξηγεί.