Μερομήνια 2023

 

Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο καιρός αναμένεται ιδιαίτερα βροχερός και μάλιστα από τις αρχές του μήνα θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες. Στη συνέχεια ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος με τη θερμοκρασία να είναι σε κανονικά για την εποχή επίπεδα εκτός από τα βόρεια που θα είναι χαμηλή.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά αναμένεται να υπάρξει σοβαρή κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ακραία καιρικά φαινόμενα, με βροχές, καταιγίδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα μερομήνια 2023 ο Οκτώβριος θα αρχίσει χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα και με κανονική θερμοκρασία για την περίοδο. Το πρώτο δεκαήμερο λίγα φαινόμενα στην Κρήτη και τη Νότια Πελοπόννησο.

Μετά τις 23 Οκτωβρίου αναμένεται έντονη κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα κυρίως στην Πελοπόννησο και την Αττική και την Εύβοια, η οποία κακοκαιρία θα συνοδεύεται από μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Τα μερομήνια 2023 αναφέρουν πως ο Νοέμβριος ξεκινάει τις 10 πρώτες ημέρες με υψηλότερες θερμοκρασίες από το κανονικό με σχετική ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Μετά τα μισά του μήνα αναμένονται ισχυρές βροχές σε όλη τη χώρα και κυρίως στα δυτικά, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή.

Ο Δεκέμβριος 2022 αναμένεται να είναι ένας ιδιαίτερα σκληρός μήνας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Τις πρώτες ημέρες του μήνα αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά τμήματα της χώρας. Μάλιστα, από τις 16 του μήνα και μετά αναμένεται παρατεταμένο πολικό ψύχος με χιόνια από τα βόρεια έως την Κρήτη.

Τσέκαρε κι αυτό:

Κύθνος Παραλίες: Τα ιαματικά νερά στα Λουτρά