Μερομήνια 2023

Τα μερομήνια 2023 έρχονται για άλλη μια φορά και μας δίνουν μία πρώτη εικόνα για το πώς θα κυμανθεί ο καιρός το νέο έτος 2023.

 

Τα μερομήνια 2023 είναι μια αρχαία μέθοδος πρόγνωσης του καιρού και στην ουσία βασίζεται στο γεγονός ότι στην αρχαιότητα ο Αύγουστος ήταν ο μήνας με τον οποίο ξεκινούσε ο χειμώνας.

Έτσι οι πρώτες δώδεκα ημέρες του Αυγούστου είναι οι δώδεκα μήνες με αρχή τον Αύγουστο που απεικονίζεται με την πρώτη ημέρα του μήνα. Για παράδειγμα η ημέρα της 2ας Αυγούστου απεικονίζει τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μερομήνια 2023, το νέο έτος δεν θα είναι πολύ φιλικό όσον αφορά στον καιρό. Ο Ιανουάριος φέρνει πολύ κρύο στις αρχές του μήνα με διάφορα φαινόμενα στο Αιγαίο και την Κρήτη, αλλά στη συνέχεια η θερμοκρασία θα ανέβει. Μέχρι τα μισά του μήνα η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο και θα σημειωθούν βροχές στην Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το τρίτο δεκαήμερο του μήνα αναμένονται χιονοπτώσεις και έντονα ψυχρά μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Ο Φεβρουάριος αναμένεται να μπει ήρεμα και χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά προς τα τέλη του μήνα ο καιρός θα ψυχράνει έντονα, ενώ οι βροχές θα είναι έντονες όλο το μισό του μήνα.

Σύμφωνα με τα μερομήνια 2023, ο Μάρτιος θα έχει βελτιωμένο καιρό, αλλά θα υπάρξουν βροχές και χιόνια σε υψόμετρα.

Ο Απρίλιος 2023 θα έρθει με δυσάρεστες εκπλήξεις με ιδιαίτερες χαμηλές θερμοκρασίες και κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Τσέκαρε κι αυτό:

Γαιδουράκι: Ευθανασία μετά το βασανισμό του