Instagram

Μεγάλο ζήτημα ασφαλείας έχει προκύψει με τα social media και κυρίως οι χρήστες του Messenger καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, αφού σε πολλούς λογαριασμούς εστάλησαν μηνύματα με σκοπό να υποκλέψουν προσωπικά στοιχειά.

Σε αυτά τα μηνύματα ο χρήστης οδηγείται σε μία άλλη σελίδα και στην οποία καλείστε να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία, που εάν το κάνετε είναι πολύ πιθανό άγνωστοι να αποκτήσουν πρόσβαση στο Facebook προφίλ σας.
Ετσι θα μπορούν οι επιτήδειοι θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε φίλους και γνωστούς με μοναδικό σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.
Συνήθως οι απατεώνες αναφέρονται σε κάποια έκτακτη ανάγκη υποτίθεται δική σας προκειμένου να κοροϊδεύουν τα θύματά τους.
Εκτός όμως από αυτή την απάτη υπάρχουν πολλά ψεύτικα προφίλ στο Facebook στέλνοντας μηνύματα για υποτιθέμενους διαγωνισμούς, αλλά και εύκολα δάνεια.
Όλα αυτά τα ψεύτικα προφίλ σας καλούν να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και μετά από αυτό το πιθανότερο είναι να δείτε τους λογαριασμούς σας άδειους ή ενδεχομένως να εμπλακούν σε οικονομικές περιπέτειες τρίτω.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστά να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Δεν ανοίγουμε ύποπτα αρχεία στο Messenger χρησιμοποιούμε ισχυρούς και διαφορετικούς κωδικούς στις εφαρμογές και το κυριότερο δεν στέλνουμε ποτέ οικονομική βοήθεια που μας έχει ζητηθεί από ”φίλο” στα social media αν δεν επιβεβαιώσουμε πρώτα τηλεφωνικά την ταυτότητα του ατόμου.