μετάνθρωπος

Μετανθρωπισμός: Η πανδημία ανά τον κόσμο έχει ανοίξει και πάλι την κουβέντα για τον μετάνθρωπο ή τον λεγόμενο μετανθρωπισμό, δηλαδή εκείνο το κίνημα που υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος με την πάροδο των ετών αλλάζει, μετασχηματίζεται.

Και όταν εννοούμε μετασχηματισμό εννοούμε την ενίσχυση της διάνοιας και τη φυσιολογίας του ανθρώπου με τεχνολογικά ενθέματα φυσικά μέσω της γενετικής και το οποίο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως μπορεί να εξελιχθεί μαζικά τα επόμενα πολλά χρόνια.

Αυτό όμως τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει πως κάποιος μπορεί να σερφάρει στο internet μέσω του μυαλού του ή να χρησιμοποιεί πχ βιονικά μάτια ή άκρα ή να βασίζει πολλές αποφάσεις του σε αλγόριθμους που θα έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο που θα γνωρίζουν εμάς καλύτερα από εμάς.

Πολλοί που ανήκουν στο κίνημα το μετανθρωπισμού πολλές φορές μιλούν ακόμα και για κατάργηση του θανάτου, κάτι όμως που μην χαίρεστε και αρχίσετε να περιμένετε από τώρα.

Για το λόγο αυτό επιστήμονες μιλούν για την επιθυμία διατήρησης τω σωμάτων μας στην ψύξη και ήδη σύμφωνα με τον Guardian υπάρχουν ήδη εταιρείες κρυογονικής, τέσσερις στον αριθμό, οι τρεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και η μία στη Ρωσία.

Βέβαια αυτό το ενδεχόμενο δημιουργεί τεράστια ηθικά ζητήματα αφού για παράδειγμα αναρωτιέται κάπως τι θα γίνει και ποιές θα είναι οι διακρίσεις ανάμεσα σε έναν απλό άνθρωπο ή σε έναν μετάνθρωπο.