Αθήνα

Μέτρα Αθήνα: Η εκτόξευση των νέων κρουσμάτων φαίνεται πως φέρνει ακόμα πιο σκληρά μέτρα τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, κάτι που φαίνεται και από τη μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα τα καταστήματα πλέον θα λειτουργούν μόνο με click away στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που σημαίνει ότι τελειώνει το click in shop.

Ωστόσο, η αλλαγή που έρχεται είναι το γεγονός πως όλα τα καταστήματα στις δύο πόλεις θα είναι κλειστά, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο. Αυτό σημαίνει πως το λιανεμπόριο κλείνει για το Σαββατοκύριακο.

Το Σαββατοκύριακο θα παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο επίσης θα ισχύσει νέο καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας. Για τα διήμερα η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 18:00 το απόγευμα.

Αυτό φαίνεται πως τελικά θα ισχύσει και για την Αθήνα και για τη Θεσσαλονίκη.

Επειδή όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι άσχημα και για τη Θεσσαλονίκη, όπως όλα δείχνουν θα κλείσουν τα Λύκεια, αλλά θα παραμείνουν ανοιχτά τα Γυμνάσια και τα δημοτικά, όπως δηλαδή συμβαίνει και στην Αττική.

Σε αυτή την κατάσταση φτάσαμε αφού η επιδημιολογική εικόνα έδειξε επιδείνωση με τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια να φτάνουν πάνω από τις 8.500 χιλιάδες.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και σε αυτά μπαίνει και η περιοχή της Χαλκιδικής. Ο κ. Χαρδαλιάς που ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στις τρεις αυτές τις περιοχές δήλωσε πως αυτά οφείλονται στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού και όχι σε εμμονικές διαθέσεις της κυβέρνησης.