Μιχάλης Πελεκάνος

Ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι από τα πρόσωπα έκπληξη που πλέον αφήνει τα παρκέ και από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα είναι ένας παίκτης στο reality του ΑΝΤ1, Η Φάρμα.

Ο γνωστός καλαθοσφαιριστής γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1981, που σημαίνει ότι είναι 40 ετών πλέον. Αλλά αυτό που θα τον κάνει να ξεχωρίσει μέσα στη Φάρμα είναι το ύψος, αφού φτάνει στο 1,98.

Έτσι ο Μιχάλης Πελεκάνος διαθέτει πλέον το ρεκόρ του ψηλότερου παίκτη που έχει μπει ever στη Φάρμα, ενώ έχει κι άλλο ένα ρεκόρ, αφού διαθέτει το μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιού στη Φάρμα, μόλις 49,5 εκατοστά.

Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ως καλαθοσφαιριστής ήταν όταν βρέθηκε στην Εθνική Ανδρών στο Eurobasket στην Ισπανία το 2007 και ένα χρόνο μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, καθώς το 2011 στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας και ένα χρόνο μετά πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό.

Το 2015, κατέκτησα το πρωτάθλημα Ρουμανίας αγωνιζόμενος στην Πλοïέστι. Μεγάλος
σταθμός στη ζωή μου, ήταν η μεταγραφή μου στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μιχάλης Πελεκάνος έχει αφήσει την Αθήνα και ζει με τη συζυγό του Ευαγγελία στη Νέα Κίο, μία μικρή κωμόπολη μεταξύ Άργους και Ναυπλίου. Ο μεγάλος έρωτας της ζωής του είναι τα τρία παιδιά του, Νικόλας, Έλενα και η μικρή Εφραιμία.

Ο ίδιος λέει για τον εαυτό του πως είναι ήρεμη δύναμη, ενώ θεωρεί πως μέσα στη Φάρμα θα βοηθηθεί σημαντικά πως έχει μάθει να προσαρμόζεται εύκολα ως αθλητής και να συμβιώνει με διαφορετικούς ανθρώπους.