Νέα δεδομένα έφερε μία νέα μελέτη για τη μνήμη και τη συσχέτισή της με την διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε λιπαρά.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και δείχνει πως το ωμέγα-3 λιπαρό οξύ DHA έχει προστατευτικές ιδιότητες απέναντι στις αρνητικές επιπτώσεις στον εγκέφαλο σε περίπτωση της ανθυγιεινής διατροφής, αφού μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από το λίπος σε κυτταρικό επίπεδο.
Σε άλλα πειράματα που έγιναν στον εγκεφαλικό ιστό ηλικιωμένων ποντικιών, δείχνουν πώς μία διατροφή που περιέχει πολλά λιπαρά, υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει την υπερβολική εμπλοκή συγκεκριμένων εγκεφαλικών κυττάρων στη διαχείριση της κυτταρικής σηματοδότησης, παρεμποδίζοντας πιθανώς τον σχηματισμό νέων αναμνήσεων.
Σε προγενέστερη έρευνα πάνω σε αρουραίους, έδειξε ότι η διατροφή πλούσια σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα πυροδότησε μια σημαντική φλεγμονώδη απόκριση στον εγκέφαλο, και κατ’ επέκταση σημάδια απώλειας μνήμης.
Σε αυτή την έρευνα, έδειξε ότι το συμπλήρωμα DHA προλαμβάνει αυτά τα προβλήματα.
Η έρευνα, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Cellular Neuroscience.
Τσέκαρε και αυτό:
Survivor: Νέος κύκλος για το ριάλιτι
Ζύμη για πίτσα: Εύκολη συνταγή και για αρχάριους