Μόδα

Ολόκληρη η βιομηχανία που ασχολείται με τη μόδα δε θα ήταν τίποτα χωρίς το “μαγικό” χέρι των φωτογράφων, καθώς η δουλειά τους αποτελεί κινητήριος δύναμη για να αποτυπωθεί η ιστορία της μόδας, να αναδειχθεί η κουλτούρα, να διαφημιστεί ένα προϊόν, αλλά και να διαμορφωθούν οι τάσεις.

Ας ενημερωθούμε, λοιπόν, για κάποιους από τους πιο κορυφαίους και σημαντικούς fashion φωτογράφους των τελευταίων δεκαετιών. Επίσης, παρακάτω θα βρεις και λογαριασμούς στο Instagram, οι οποίοι διαχειρίζονται το φωτογραφικό υλικό των σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών και φροντίζουν να το κοινοποιούν σε όλο το ευρύ insta κοινό.

Albert Watson

Ο Άλμπερτ Γουάτσον έχει αφήσει το σήμα του ως ένας από τους πιο επιτυχημένους και παραγωγικούς φωτογράφους στον κόσμο από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του το 1970, συνδυάζοντας την τέχνη, τη μόδα και την εμπορική φωτογραφία σε μερικές από τις πιο εμβληματικές εικόνες που έχει ποτέ ο κόσμος.

Από πορτρέτα του Alfred Hitchcock και του Steve Jobs, φωτογραφίες ομορφιάς της Kate Moss, μέχρι τοπία του Λας Βέγκας, η ποικιλομορφία του Albert και η δουλειά του χαρακτηρίζονται απαράμιλλες. Έχει, επίσης, φωτογραφίσει παραπάνω από εκατό εξώφυλλα της Vogue αλλά και άλλων μεγάλων εκδόσεων όπως το Rolling Stone.