Μόδα

Έκλεισε την πύλη-το 9ο NGFL, μετά από ένα εντυπωσιακό διήμερο Μόδας και Τέχνης, στο οποίο ο κόσμος που το επισκέφθηκε ξεπέρασε τα 2500 άτομα.

ad

Την επίσημη έναρξη σηματοδότησε η παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος και έστειλε μήνυμα στήριξης στους νέους που προσπαθούν με τις δημιουργίες τους να ανοίξουν τα φτερά τους. Στον κ. Μώραλη η κ. Κόντου στο χαιρετισμό της απηύθυνε πρόταση – πρόκληση να στηρίξει τους νέους για να δημιουργήσουμε και στη χώρα μας το Graduate Fashion Week, που ανάλογο γίνεται αυτή τη στιγμή μόνο στην Αγγλία.

Την πρώτη μέρα το Graduate Fashion παρουσίασε για πρώτη φορά δημόσιες και ιδιωτικές σχολές Μόδας από Ελλάδα και την Accademia Della Moda από την Ιταλία και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Σπουδαστές και μόλις απόφοιτοι με έμπευση και ταλέντο παρουσίασαν ρούχα προσεγμένα στη λεπτομέρεια έτοιμα να κερδίσουν τους εμπόρους και τους καταναλωτές.

Αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Πίστη και το Ελληνο-Ιταλικό επιμελητήριο.

Πολλοί δημοσιογράφοι, bloggers, φωτογράφοι και εκπρόσωποι ηλεκτρονικών μέσων, ήρθαν να παρακολουθήσουν τα Fashion Shows των ταλαντούχων αυτών νέων σχεδιαστών και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ιδιαίτερη η παρουσία της Accademia Della Moda με δύο σχεδιαστές, τον Jonah Mae Gardose και την Raffaella Cinquegrana οι οποίοι με ιδιαίτερης αισθητικής outfits εντυπωσίασαν.

Οι εκπρόσωποι της σχολής από το Μιλάνο που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για το NGFL, κατέθεσαν τα συγχαρητήρια τους για τη διοργάνωση ανανεώνοντας το ενδιαφέρον τους για την επόμενη άνοιξη.

Τα σχόλια όλων για τις δημιουργίες γενικά των σχολών, και των σχεδιαστών που τις εκπροσώπησαν συνέπεσαν στο συμπέρασμα ότι ο πήχης έχει ανέβει ιδιαίτερα για όλους τους τελειόφοιτους και μόλις απόφοιτους.

Creative director των fashion shows και μέντορας πλέον των νέων σχεδιαστών ο γνωστός fashion expert Μιχάλης Πάντος.

Το μακιγιάζ των μοντέλων επιμελήθηκε η σχολή του Freddy Kalobratso – Freddy makeup stage καθώς και το Dry hair styling. Την περιποίηση των άκρων των μοντέλων την επιμελήθηκε το Nail College της Marina Korotkova.

Σχεδιαστές κοσμημάτων και αξεσουάρ, κοσμούσαν το χώρο πριν την πασαρέλα με τις δημιουργίες τους προκείμενου να γνωριστούν με εμπόρους, δημοσιογράφους και κοινό.

Τη δεύτερη μέρα στα runway shows, fashion designers που δεν δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας περισσότερα από τέσσερα χρόνια, παρουσίασαν τις δημιουργίες τους με ρούχα, μαγιό, τσάντες και γυαλιά ηλίου, και έδειξαν στους επισκέπτες τι σημαίνει φαντασία και νεανική σχεδιαστική υπογραφή. Μαζί ωραιότατες τσάντες και γυαλιά ηλίου.

Στην πασαρέλα κυριάρχησαν τα έντονα χρώματα, και οι φαρδιές γραμμές. Στο συνδυασμό αυτό της Μόδας και της Τέχνης η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “art unites” που επιμελήθηκε ο Χρήστος Πετρίδης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλούς καλεσμένους.

Τσέκαρε κι αυτό:

Eurovision: Η τελική δεκάδα του διαγωνισμού το 2022

Ad