Οι Monty Python έγιναν, ξαφνικά, «talk of the town» καθώς μια ομάδα κοριτσιών έκανε παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια και το στιλ τους θύμιζε πολύ το γνωστό κωμικό γκρουπ.

Καταλαβαίνεις πως λύσσαξαν όλοι! Άλλοι θεώρησαν πως ήταν ένα πολύ ωραίο act μέσα από το οποίο τα κορίτσια θέλησαν να περάσουν κάποια μηνύματα, ενώ άλλοι τις «στόλισαν» κανονικά και με τον νόμο.

Ποιοι είναι όμως οι Monty Python, με τους οποίους τις παρομοιάζουν;

Πρόκειται για ένα σουρεάλ, κωμικό γκρουπ το οποίο δημιούργησε το τηλεοπτικό «Monty Python’s Flying Circus», το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στο BBC το 1969. Το «φαινόμενο» Python, μετατράπηκε σε κάτι τεράστιο και είχε μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο. Μεγάλα tours, ταινίες, πολλά albums, βιβλία και θεατρικά στήθηκαν γύρω από το όνομα και το γκρουπ.

Η επιρροή του γνωστού γκρουπ στην κωμωδία, συγκρίθηκε με την επιρροή που είχαν οι Beatles στη μουσική και είχαν μεγάλη επιρροή στην ποπ κουλτούρα.

Το γκρουπ αποτελούταν από τους οι Γκράχαμ Τσάπμαν , Έρικ Άιντλ , Τέρι Γκίλιαμ , Τέρι Τζόουνς , Τζον Κλιζ και Μάικλ Πέιλιν .

Για τους Βρετανούς είναι ένα μεγάλο γκρουπ που θεωρείται αμφιλεγόμενο αλλά όπως όλοι έτσι και αυτοί έχουν κάνει το δικό τους κομμάτι!