Μοσχάρι

Μοσχάρι Bourguignon λέμε και «κλαίμε» καθώς είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα και μπορείς να το απολαύσεις με αγαπημένους φίλους ή με εκείνο το άτομο που κάνει την καρδιά σου να «φτερουγίσει».

Μην ξεχνάς πως το φαγητό πρέπει να το μοιραζόμαστε με τα άτομα που έχουμε κοντά στην καρδιά μας και είναι ένα μέσο για να δείξουμε πως νοιαζόμαστε ακόμη περισσότερο!

Tι θα χρειαστείς: 

• 1.5 kg μοσχάρι σε κομμάτια
• 6 κομμάτια μπέικον
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 καρότα ψιλοκομμένα
• 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 κούπες κόκκινο κρασί
• 2 κούπες ζωμός μοσχάρι
• 1\4 κούπας κονιάκ
• 2 κ.σ πελτέ τομάτας
• 2 κ.σ φρέσκο θυμάρι
• 500 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• 2 κούπες κατεψυγμένα κρεμμυδάκια μικρά στρογγυλά
• 1\2 κούπα αλεύρι
• 3 κ.σ ελαιόλαδο
• 2 κ.σ βούτυρο
• Μαϊντανός ψιλοκομμένος
• Αλάτι πιπέρι

Προετοιμασία:

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε σε ένα πιάτο.

• Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας,μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο από όλες τις πλευρές, αφαιρέστε σε ένα πιάτο.
• Αν το τηγάνι σας είναι πολύ ξηρό, προσθέστε 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα για λίγα λεπτά ή μέχρι να πάρουν κάποιο χρώμα.
• Προσθέστε το κονιάκ και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου ένα λεπτό, ανακατέψτε το πελτέ τομάτας και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα ενώ ανακατεύετε.
• Προσθέστε το κρέας μαζί με το κρασί, το ζωμό, το μαγειρεμένο μπέικον και το θυμάρι. Καλύψτε με ένα καπάκι, γυρίστε το σε χαμηλή θερμοκρασία
και αφήστε το να μαγειρευτεί για περίπου 2 ώρες ή έως ότου το κρέας είναι τρυφερό.
• Ακριβώς πριν γίνει το φαΐ, σοτάρετε τα μανιτάρια.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο, αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5 έως 7 λεπτά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά με αλάτι, πιπέρι και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
• Αφαιρέστε το καπάκι από τη κατσαρόλα, προσθέστε τα μαγειρεμένα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια, γυρίστε τη φωτιά στο δυνατο και αφήστε τα πάντα να μαγειρευτούν. Ρυθμίστε το στη γεύση και σερβίρετε!

Μην ξεχάσεις να με κάνεις tag στο Instagram (katecpapadimitriou) μόλις ετοιμάσεις τη συνταγή με το μοσχάρι ή με όποια άλλη συνταγή σου αρέσει!

Kisse Babes,

Chef Kate!