Μουντιάλ 2022

Η πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, φιλοξενεί το μεγάλο γεγονός του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Μουντιάλ 2022 και πλήθος κόσμου βρίσκεται στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας για να δει από κοντά τα σημαντικά ματς που θα διεξαχθούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΔΩ

Η πρωτεύουσα του Κατάργηση δεν είχε πάντα την ονομασία με την οποία δηλώνεται πλέον, καθώς είχε ιδρυθεί κάτω από την ονομασία Αλ-Μπίντα το 1825. Το όνομα”Ντόχα” δημιουργήθηκε με βάση την αραβική λέξη “ad dawha” η οποία σημαίνει “το μεγάλο δέντρο” και ως σημείο αναφοράς ήταν ένα δέντρο τοοποίο βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

Στην Ντόχα υπάρχουν απίστευτα κτίρια τα οποία φωτίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και προκαλούν τις εντυπώσεις ενώ οι υπαίθριες αγορές και τα “παζάρια” καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πολύ κόσμο ο οποίος θέλει να ψωνίσει.

Θεωρείται μια πόλη απίστευτου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος όπου πολλοί καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες θα ήθελαν να βρεθούν για να θαυμάσουν από κοντά τα ιδιαίτερα κτίρια που έχουν δημιουργηθεί.

Τσέκαρε το βίντεο :

 

Το Κατάρ είναι η χώρα που φιλοξενεί το Μουντιάλ 2022 και επιλέχθηκε ανάμεσα στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, και Νότια Κορέα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και από τις ακτιβιστικές οργανώσεις καθώς είναι μια χώρα η οποία έχει κατηγορηθεί πολλάκις για κακή αντιμετώπιση απέναντι σε άτομα της LGBTQ+ κοινότητας, για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων και άλλα πολλά.

Τσέκαρε και αυτά :

Σχέσεις : Τα “κόκκινα” σημαιάκια που δεν αγνοείς

Έλον Μάσκ : “Πακέτο” από Τραμπ