Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή για ελαφρύ επιδόρπιο που συνδυάζει το κρεμώδες μους γιαούρτι με την αρωματική γεύση του μελιού και τη φρεσκάδα του ροδιού.
Υλικά:
- Για τη μους:
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 3 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για το γαρνίρισμα:
- 1 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία μους:
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή (σαν σαντιγί) και τη διατηρείτε στο ψυγείο. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε το γιαούρτι με το μέλι και τη βανίλια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος απαλά, με κυκλικές κινήσεις, για να μη χάσει τον όγκο της. - Μαρινάρισμα ροδιού:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τους σπόρους ροδιού με τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήστε να μαριναριστούν για 15 λεπτά ώστε να βγουν οι φυσικές γεύσεις τους. - Στήσιμο και σερβίρισμα:
Μοιράζετε τη μους σε ποτήρια ή μπολ, γαρνίρετε με το μαριναρισμένο ρόδι και πασπαλίζετε λίγη κανέλα. Μπορείτε να προσθέσετε φύλλα δυόσμου για φρεσκάδα.
Συμβουλή:
Αν θέλετε να δώσετε περισσότερη ένταση, προσθέστε ξύσμα λεμονιού ή lime στο μείγμα γιαουρτιού.
Αυτό το επιδόρπιο είναι ιδανικό για μετά από ένα γεύμα, καθώς είναι ελαφρύ και δροσερό. Δοκιμάστε το και εκπλήξτε τους καλεσμένους σας!
Τσέκαρε κι αυτά: