Μους σοκολάτας

Ένα από τα πιο κλασικά γλυκά, που είναι αρκετά εύκολο να το φτιάξεις, είναι η μους σοκολάτας και σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250 γρ. κουβερτούρα μπίτερ (με 70% κακάο), σπασμένη σε κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 8 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαρμελάδα νεράντζι
  • 50 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 50 ml λικέρ πορτοκάλι τύπου κουαντρό ή γκραν μαρνιέ
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξεις τη μους σοκολάτας θα χρειαστεί να λιώσεις την κουβερτούρα, με το κονιάκ σε μπεν μαρί, ενώ ανακατεύεται συνεχώς.

Το βγάζουμε από το μπεν μαρί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Έπειτα, χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη μαρμελάδα νεράντζι μέχρι να γίνουν αφράτα.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε καλά τα χτυπητήρια του μίξερ και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, μέχρι να γίνει πυκνό.

Το επόμενο βήμα είναι να την βάλουμε λίγο λίγο με τους κρόκους ανακατεύοντας με μία μαρίζ, με κυκλικές κινήσεις για να μην χάσει την πυκνότητά του.

Μετά, βάζουμε σιγά σιγά την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.

Ρίχνουμε τον χυμό, το λικέρ πορτοκάλι και το μετρημένο ξύσμα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε 6 φαρδιά ποτήρια παγωτού, και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.

Προαιρετικά, βάζουμε από πάνω ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε τη μους σοκολάτας.

Τσέκαρε και αυτό:

Survivor: Νέος κύκλος για το ριάλιτι

Ζύμη για πίτσα: Εύκολη συνταγή και για αρχάριους