Τι θα δεις στο Μουσείο Μπενάκη;

Μουσείο Μπενάκη: Η «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου», σε συνεργασία με τον μουσικό Coti K. πρόκειται να δημιουργεί τη νέα της παραγωγή με τίτλο «Ίχνη».

Το συγκεκριμένο project διαπραγματεύεται την καταγραφή του ανθρώπινου αποτυπώματος, στο χώρο και στο χρόνο, μέσα από ένα ηχητικό installation, αντλώντας υλικό από γεγονότα της παγκόσμιας ιστορίας.

Ένα κολάζ ακουστικών ερεθισμάτων γίνεται η αφορμή να στηθεί μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, συναρμολογώντας το αφήγημα ενός κόσμου που μοιάζει να προχωράει μέσα από την επανάληψη του.

Ηχητικά ντοκουμέντα παραπέμπουν σε στιγμές που έχουν καθορίσει την ενηλικίωση μας, ή έχουν καταγραφεί μέσα μας ως αφηγήσεις, επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση μας με τη μνήμη.

Σημάδια που χάνονται στη λήθη της Ιστορίας, επανέρχονται σαν μικρές, αυτοτελείς ιστορίες και τροφοδοτούν την ακουστική εγκατάσταση, παράλληλα με μία κινητική δράση, αλληλοσυμπληρώνοντας το ένα το άλλο.

Μέσα από μία λιτή και αφαιρετική αισθητική, δύο σώματα διεσπαρμένα στο χώρο, βρίσκονται σε μία συνεχή ροή, διερευνώντας και αναπτύσσοντας μεταξύ τους ένα διάλογο που τους επιτρέπει να αλληλεπιδράσουν και να συμπορευτούν με το άκουσμα που έχουν.

Παρόντες-απόντες, θεατές και πρωταγωνιστές, διαμορφώνουν το σκηνικό της δικής τους ιστορίας μέσα στην Ιστορία εστιάζοντας στον απόηχο που αφήνουν και αφήνει πίσω.

Στη συγκεκριμένη συνθήκη που χτίζεται, ο θεατής, καλείται να ενεργοποιήσει εκτός από το βλέμμα και την αίσθηση της ακοής, σε μία εποχή που η εικόνα ως μέσο κυριαρχεί στην αντίληψη μας για τον κόσμο και να ανασύρει τυχόν αναμνήσεις, συνθέτοντας τις δικές του, προσωπικές εικόνες και σκέψεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη-Χορογραφία: Πέρσα Σταματοπούλου

Μουσική-Ηχητική εγκατάσταση: Coti K.

Βοηθός χορογράφου: Πολένα Κόλια

Φωτογραφίες: Φωτεινή Φαρμασώνη

Χορεύουν: Δάφνη Σταθάτου, Νίκος Καλύβας

Διάρκεια έργου: 40’

9 και 10 Οκτωβρίου 2020

19:00 & 20:30

Διάρκεια: 40′

ΕΙΣΙΤΗΡΙA:
€ 10

Εισιτήρια διατίθενται στα ταμεία του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 (Πέμπτη, Κυριακή 10:00 – 18:00 και Παρασκευή, Σάββατο 10:00 – 22:00).