Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά : Η 25η Μαρτίου αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία και ήδη έχουμε προμηθευτεί το ψάρι που θα φτιάξουμε γιατί θέλει να μια ειδική προετοιμασία την οποία δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ο παστός μπακαλιάρος θέλει ξαλμύρισμα 24 με 48 ώρες πριν και πρέπει να κάνεις καλή προετοιμασία γιατί δε θέλουμε να μας μείνει το αλάτι στο στόμα και να μην μπορούμε να φάμε και τα υπόλοιπα πιάτα που θα δημιουργήσουμε!

Για να μάθεις πως θα ξαλμυρίσεις τον μπακαλιάρο μπες εδώ!

Πάμε να φτιάξουμε το κουρκούτι 

Τι θα χρειαστείς 

  • 300 ml νερό
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 μπουκάλι μπύρας
  • μισό φακελάκι ξερή μαγιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά – Πάμε στην παρασκευή 

  • Ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από την μαύρα σε ένα μπολ
  • Ρίχνεις την μπύρα και ανακατεύεις καλά!
  • Αφήνεις το μείγμα στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμα τα φιλέτα

Ξεκοκάλισε τα φιλέτα σου με ένα τσιμπιδάκι και ξεκίνα να τα ρίχνεις ένα – ένα στο κουρκούτι για να μπορέσουν να το “ρουφήξουν” και τηγάνισε τα σε ηλιέλαιο το οποίο θα καίει στο τηγάνι! Εναλλακτικά, μπορείς να απλώσεις μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και να τοποθετήσεις τα φιλέτα πάνω και να τα ψήσεις στις 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πάμε στην σκορδαλιά 

Τι θα χρειαστείς 

  • 2 πατάτες βραστές
  • 7-9 σκελίδες καθαρισμός σκόρδου
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κουταλάκι πιπέρι
  • ψίχα μουλιασμένη σε νερό από μισή φραντζόλα

Πάμε στην παρασκευή

  • Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αφήνεις τη διαδικασία να προχωρήσει. Φρόντισε όλα σου τα υλικά να είναι ψιλοκομμένα για να γίνουν γρήγορα σαν αλοιφή.
  • Τα υλικά θα γίνουν ένα υπέροχο μείγμα και θα είναι σαν κρέμα

To συγκεκριμένο πιάτο της 25ης Μαρτίου ταιριάζει άψογα με σαλάτα από παντζάρια και χόρτα ενώ μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα ωραίο ημίγλυκο λευκό κρασί!

Tσέκαρε και αυτά: