Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά : Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο κόσμος έχει ήδη βγει στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ με σκοπό να βρει το αγαπημένο ψάρι της συγκεκριμένης ημέρας στην καλύτερη τιμή και να ξεκινήσει το ξαλμύρισμα του γιατί πωλείται στα περισσότερα μέρη παστό και δεν γίνεται να φαγωθεί με τόσο πολύ αλάτι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Πολλοί είναι οι μάγειρες οι οποίοι προτείνουν να ξεκινήσουμε το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου 48 ώρες νωρίτερα έτσι ώστε να μπορέσει να φύγει το περισσότερο αλάτι και να μην χρειαστεί να πιούμε όλον τον Βόσπορος προκειμένου να το απολαύσουμε.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά – Πάμε στα tips που θα σε βοηθήσουν

  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και έχοντας φορέσει γάντια θα αφαιρέσουμε το δέρμα του ψαριού και την ουρά
  • Ξεπλένουμε τα κομμάτια με κρύο νερό και τα αφήνουμε κάτω από τη βρύση ενώ τα τρίβουμε και το νερό να τρέχει
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη ή μπολ (να μην είναι ξύλινο γιατί μαζεύει μυρωδιές) ρίχνεις κρύο νερό και προσθέτεις τα κομμάτια του μπακαλιάρου!
  • Αλλάζεις το νερό κάθε τρεις ώρες
  • Αφού περάσουν 48 ώρες, αφαιρείς τα κομμάτια του μπακαλιάρου από το νερό και τα σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας έτσι ώστε να μπορέσει να κολλήσει το κουρκούτι πάνω του!
  • Απλώνεις τα κομμάτια σε μια λαμαρίνα και με ένα τσιμπιδάκι αρχίζεις να αφαιρείς τα κόκαλα που βλέπεις!
Πώς να φτιάξεις εύκολο κουρκούτι
  • Ταμπονάρεις τα φιλέτα που έχεις κόψει με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις 300 ml μπύρα, 450γραμμάρια αλεύρι, λίγο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο, 300 γραμμάρια νερό, και λίγη σκόνη σκόρδου τριμμένη
  • Ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός και έπειτα ρίχνεις ένα – ένα τα κομμάτια σου για τηγανίζεις σε καυτό λάδι

Μην ξεχνάς πως είναι πολύ σημαντικό να ξαλμυρίσεις το ψάρι σου γιατί αλλιώς δε θα τρώγεται ευχάριστα!

Τσέκαρε και αυτά: