Μπακογιάννης Σεπόλια

Ο Κώστας Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή της θητείας του έδειξε ότι θα φέρει αλλαγές στην Αθήνα και όπως και τις είδαμε είτε συμφωνούμε με αυτές είτε όχι.

Παρά το lockdown είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε λίγο στους δρόμους του Δήμου Αθηναίων, αφού είχαμε στείλει το απαιτούμενο μήνυμα και βρεθήκαμε στους δρόμους των Σεπολίων.

Εκεί βρεθήκαμε στην οδό Οιδίποδος όπου παρατηρήσαμε κάτι περίεργο. Ένα τεράστιο πράσινο πέπλο από πεσμένα φύλλα πάνω στο δρόμο και τα πεζοδρόμια. Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει στα πεζοδρόμια δεκάδες δέντρα, τα οποία έχουν ρίξει τα φύλλα τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα φύλλα να έχουν καλύψει το σύνολο του οδοστρώματος και των πεζοδρομιών. Η εικόνα καθόλου όμορφη.

Αναρωτηθήκαμε εάν υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων έρχονται από το σημείο για να καθαρίσουν και ξάφνου ένας εμφανίστηκε. Ταλαιπωρημένος άνθρωπος προσπαθούσε να κάνει ότι μπορεί αλλά ήταν πραγματικά αδύνατο να τα καταφέρει.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα αναρωτηθήκαμε γιατί ο δήμος δεν κλαδεύει τα συγκεκριμένα δέντρα πριν αρχίσουν να ρίχνουν τα φύλλα τους και έτσι να μην δημιουργείται μία τέτοια εικόνα, πραγματικά άσχημη.

Αποφασίσαμε λοιπόν να τραβήξουμε μία φωτογραφία, να την ανεβάσουμε στο Instagram και να κάνουμε αναφορά και το προφίλ του Κώστα Μπακογιάννη. Τον καλούσαμε λοιπόν στο story μας στο Instagram είτε να κλαδεύσει τα δέντρα ή να καθαρίσει το δρόμο ως οφείλει ως δήμος Αθηναίων.

Η έκπληξη ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο δήμαρχος μας απάντησε με προσωπικό μήνυμα, λέγοντάς μας να του στείλουμε το τηλέφωνό μας έτσι ώστε να μας καλέσουν οι συνεργάτες τους και να τους υποδείξουμε το σημείο. Και αυτή την κίνηση του τη δίνουμε του Κώστα Μπακογιάννη γιατί δεν έχουμε συχνά τέτοια φαινόμενα, ένας πολιτικός να έχει τόση γρήγορη ανταπόκριση.

Μπακογιάννης

Τελικά δεν καταφέραμε να μιλήσουμε εκείνη ή την επόμενη ημέρα με κάποιον συνεργάτη του Κώστα Μπακογιάννη και για να μην κωλυσιεργεί η κατάσταση του στείλαμε εμείς πάλι σε προσωπικό μήνυμα την διεύθυνση με το δρόμο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

 

Μετά από περίπου δεκαπέντε ημέρες η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Αλλάζει μάλλον αλλά όχι γιατί παρενέβη ο δήμος, αλλά γιατί έχουν μείνει ελάχιστα φύλλα πάνω στα δέντρα. Οπότε προς το παρόν πρέπει να πούμε ότι δεν έχουμε δει κάποια κίνηση από το δήμο.

Αυτό που μας έκανε επίσης εντύπωση ρωτώντας κατοίκους που μένουν στον συγκεκριμένο δρόμο είναι πως μέχρι τώρα ο δήμος περνούσε ανά τέσσερα χρόνια για να κλαδέψει τα δέντρα, διάστημα πολύ μεγάλο για οποιοδήποτε δέντρο.

Πάντως, από αυτή την κατάσταση έχουμε ένα πολύ θετικό, την άμεση ανταπόκριση μέσω Instagram του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και ένα λιγότερο θετικό, την αργοπορημένη αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος