Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς επιβεβαίωσε στο Sky News ότι θα προσφέρει στέγη σε οικογένεια Ουκρανών προσφύγων στην κατοικία του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οικογένεια εγκατέλειψε την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής.

«Διέφυγαν από την Ουκρανία. Παρακολουθώ την πρόοδό τους κάθε μέρα» είπε ο Άγγλος ηθοποιός. «Δυστυχώς, υποβάλλονται σε κάποια ιατρική περίθαλψη. Το να πω οτιδήποτε περισσότερο γι’ αυτό θα ήταν παραβίαση του απορρήτου τους και πάρα πολλές πληροφορίες για το πότε θα έρθουν και τον τρόπο διαχείρισης θα εισέβαλαν στο δικό μου. Θέλω να τους δώσω λίγη σταθερότητα μετά την αναταραχή που έχουν βιώσει και αυτή είναι μέσα στο σπίτι μου».

Ο Κάμπερμπατς αποκάλυψε επίσης ότι βοηθά άλλους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία καλύπτοντας το κόστος της στέγασης τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός συνεργάζεται με ουκρανικές οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είναι σε θέση να καλύψουν το συνολικό κόστος στέγασης των συγγενών τους που εγκαταλείπουν τη χώρα καταγωγής τους.

Προτού οριστικοποιήσει τα δικά του σχέδια να προσφέρει στέγη σε μια ουκρανική οικογένεια, ο Κάμπερμπατς ενθάρρυνε τους συναδέλφους του να το κάνουν.

«Πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν κάποιου είδους προσφυγικό… καταφύγιο εδώ για τους ανθρώπους που υποφέρουν» είπε ο Κάμπερμπατς. «Ο καθένας πρέπει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Τσέκαρε και αυτό : Αυτοκίνητα: Αυτοί τραυματίζονται περισσότερο στα τροχαία