Για τους λάτρεις της κανέλας, αλλά και των μπισκότων έχουμε την κατάλληλη συνταγή για μπισκότα με κανέλα, καθώς τα υλικά είναι απλά, όπως και τα βήματα για να τα φτιάξεις.
Τα υλικά για τα μπισκότα με κανέλα:
- 1/2 κούπα μαλακό βούτυρο
- 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κούπα λευκή ή καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 γλ. κουταλιά κανέλα
- 2 βανίλιες
- λίγο αλάτι
- 2 αβγά
- λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Μπισκότα με κανέλα – Εκτέλεση
Αρχικά, ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για να γίνει ένα αφράτο μείγμα
Έπειτα προσθέτεις τα αβγά, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα και λίγο λίγο το αλεύρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
Αφού ανακατέψεις τα υλικά, θα έχει δημιουργηθεί ένα μαλακό ζυμάρι το οποίο δεν κολλάει στα χέρια
Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξεις τη ζύμη με έναν πλάστη στρώνοντας μια λαδόκολλα στον πάγκο και να κόψεις τα μπισκότα στο σχήμα που θες. Επειδή θα φουσκώσουν όσο ψήνονται, καλό είναι να είναι μισό εκατοστό πάχος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τέλος, ρίχνεις από πάνω λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνεις για 20 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου
Τσέκαρε και αυτά:
Σοκολατόπιτα: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή
Ιφιγένεια Λάγιου: Όσα δεν ξέρατε για την παίκτρια του My Style Rocks