social media

Ένα από τα πράγματα που μας έχει βοηθήσει να την παλέψουμε αρκετά στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο lockdown είναι τα social media, και όποιος μου πει πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο θα ανήκει στη μερίδα των ανθρώπων που δεν έχουν ούτε καν Facebook.

Όσο και αν θεωρούμε ότι είναι τοξικά τα Facebook-Instagram-Twitter-Tinder-Grindr και άλλα πολλά, δε γίνεται να μην τους δώσουμε το crdit ότι μας βοηθούν να περάσουμε κάποιες ώρες διασκεδάζοντας, μιλώντας αλλά και βλέποντας πράγματα τα οποία μπορεί να μας κάνουν δημιουργικούς. Τίποτα δεν είναι τοξικό αν έχεις μέτρο και δεν του επιτρέπεις να σε επηρεάζει σε βαθμό που καθορίζει τη ζωή σου.

Είναι γεγονός πως μέσω των social media δημιουργούνται πρότυπα τα οποία μπορούν να ρίξουν την αυτοπεποίθηση του ανθρώπου στα τάρταρα; Αλλά μήπως αυτός ο άνθρωπος δε διέθετε ποτέ την αυτοπεποίθηση που πίστευε ότι είχε τελικά; Just saying! Σκέψεις παραθέτω και τίποτα παραπάνω!

Εν μέσω καραντίνας δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε με τους κολλητούς μας, να βρεθούμε με ανθρώπους που αγαπάμε και βρίσκονται στο εξωτερικό, με ανθρώπους που ενδεχομένως θα θέλαμε να κάνουμε κάνε δυο τσαχπινιές (βλέπεις πόσο κομψά στο λέω) ή να μιλήσουμε με 3-4 άτομα ταυτόχρονα και να κάνουμε χαβαλέ! Και εδώ μπαίνουν τα social media το οποία κατηγορούμε τόσο πολύ για την κατάντια της σημερινής κοινωνίας! Μέσω αυτών έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά! Να διαβάσουμε και να ακούσουμε διαφορετικές απόψεις, να δούμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες και παράλληλα να δείξουμε πως περνάμε στην καθημερινότητα μας! Και ίσως, ίσως λέγω, να διασκεδάσουμε και κάποιους ανθρώπους ή να τους φτιάξουμε τη διάθεση και αντίστοιχα να κάνουν το ίδιο σε εμάς!

Όλα είναι θέμα αντίληψης και πως εμείς είμαστε άνετοι με την πάρτη μας! Και δε μας φταίνε οι πλατφόρμες! Αν εσύ τα έχεις καλά με την παρτάρα σου δε θα σε επηρεάσει η ημίγυμνη φωτογραφία της Kylie Jenner, ούτε ο κοιλιακός του Jason Momoa που βγάζει μάτι! Θα τα δεις, θα σχολιάσεις στη βιντεοκλήση που θα κάνεις στο messenger και θα προχωρήσει η ζωή σου παρακάτω! Ούτε θα πέσεις σε κατάθλιψη επειδή το γκομενάκι με το οποίο μιλούσες στο Grindr, αποφάσισε να πάει στον αμέσως επόμενο! Thaths life και δε σε ορίζουν τα social media! Εσύ ορίζεις τον εαυτό σου!

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε αρκετά πράγματα και να έχουμε ακόμη πιο δυνατή φωνή, να ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά με ανθρώπους που δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε δίπλα μας! Καλώς ή κακώς αυτά έχουμε τώρα και μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε όπως εμείς θέλουμε!

Οπότε, μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε τη λεξούλα  «τοξικότητα»; Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο τοξικός τελικά;

Who said this? @stylefreakalex