Μπρένταν Φρέιζερ

Ο Μπρένταν Φρέιζερ είναι ένας Αμερικάνος ηθοποιός ο οποίος είχε καταφέρει στο παρελθόν να μας προσφέρει υπέροχους ρόλους στη μεγάλη οθόνη αλλά κάποια στιγμή “χάθηκε”. Η επιστροφή του, όμως, ήταν μεγαλειώδης καθώς το 2022 ανέλαβε να ενσαρκώσει έναν μοναδικό ρόλο ο οποίος του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε μέσα από την ταινία “Ερωτικό Χτύπημα” έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή και είναι από τα πλάσματα που όλοι λατρεύουν στο Χόλυγουντ διότι είναι ευγενής, έχει χιούμορ και διαθέτει μια πολύ όμορφη αύρα από την οποία όλοι θέλουν να περιτριγυρίζονται.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Μπρένταν Φρέιζερ – Βιογραφικό, ηλικία, καταγωγή, η “Φάλαινα” και τα Όσκαρ

Γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1969 και η καταγωγή του κρατά από Καναδά και Αμερική. Έχει σπουδάσει στο Cornish College of the Arts και ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο χωρο της υποκριτικής από μικρή ηλικία.

Η πρώτη μεγάλη του ευκαιρία “έσκασε” όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία “Ο Ροκάς των Σπηλαίων”  και έπειτα έπαιξε στην ταινία “Ο Γκαφατζής της Ζούγκλας” το 1997 και ξεκίνησε η ανοδική πορεία.

Τον γνωρίσαμε ακόμη καλύτερα όταν ανέλαβε το ρόλο του Ρικ Ο’ Κόνελ την ταινία “Η Μούμια” και πρωταγωνίστησε σε όλα τα sequeal.

Tον έχουμε δει και στις ταινίες :

  • Θεοί και δαίμονες
  • Ο Ήσυχος Αμερικανός
  • Crash
  • 7 Ευχές
  • Ταξίδι στο Κέντρο της Γης

Η “εξαφάνιση” και η σεξουαλική επίθεση

Στα τέλη του 2000 και μέχρι το 2010, ο Μπρένταν Φρέιζερ “εξαφανίστηκε” από το προσκήνιο διότι αντιμετώπισε κάποια θέματα υγείας ενώ αποκάλυψε πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξένων Τύπου, Φίλιπ Μπερκ.

Προσπαθώντας να λύσει τα προσωπικά του θέματα, ξεκίνησε δειλά – δειλά να αναζητά νέους ρόλους και εμφανίστηκε σε διάφορες σειρές έχοντας μικρότερους ρόλους.

Η σημαντική επιστροφή


O Brendan Frazer δέχτηκε μια πολύ σημαντική πρόταση από τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφκι, ο οποίος του ζήτησε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Η Φάλαινα” και εκείνος δέχτηκε ρόλο που ήταν ένας πολύ δύσκολος ρόλος.

Ο ηθοποιός χρειάστηκε να περάσει πολλές ώρες στο μακιγιάζ καθώς έπρεπε να φορέσει μια στολή που του προσέθετε υπερβολικό βάρος για να μπορέσει να υποδυθεί έναν άνδρα ο οποίος είχε σοβαρά θέματα με την υγεία του.

Ο ηθοποιός κατάφερε να συγκλονίσει με την ερμηνεία του καθώς ο ρόλος που υποδύεται είναι πολύ ιδιαίτερος και κατάφερε να συγκινήσει πολλούς ανθρώπους. Στην ταινία βλέπουμε τον Τσάρλι να είναι καθηλωμένος στο σπίτι του καθώς δεν μπορεί να σηκωθεί από τα πολλά κιλά που κουβαλά στο σώμα του και έχει πολλά προβλήματα αλλά είναι ένας άνθρωπος με αισιοδοξία γιατί βλέπει το καλό στους άλλους και προσπαθεί να το βγάλει στους άλλους.

Η υποψηφιότητα για το Όσκαρ

Ο ηθοποιός μετά την ταινία “Η Φάλαινα” κατάφερε να ενθουσιάσει τους πάντες με την ερμηνεία του και αυτή του χάρισε μια υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2023. Ήταν κάτι το οποίο δεν περίμενε αλλά έχει δηλώσει ενθουσιασμένος μόνο και μόνο για το γεγονός πως μπήκε στη λίστα.

Tσέκαρε και αυτά: