roosvelt_mechanimal

Η συνθέτης, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt παρουσίασε ζωντανά στο ΚΠΙΣΝ το τελευταίο της άλμπουμ Junea, παρασύροντάς μας σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, ονειρικό και τρισδιάστατο, που αποτύπωνε τον πειραματισμό της δημιουργού με νέες μουσικές συντεταγμένες.

Τα αιθέρια φωνητικά και οι κωδικοποιημένοι στίχοι ανέδειξαν την ηρωίδα του δίσκου, Junea, και τον ψηφιακό της κόσμο. Γέφυρες φτιαγμένες από κρυστάλλινους, ηλεκτρονικούς ήχους και pixels ένωσαν την πραγματικότητα με το φανταστικό και δημιούργησαν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον, όπου βασίλευαν το synthesizer και τα ρυθμικά beats.

Παράλληλα, το industrial σύνολο των Mechanimal επέστρεψε, μετά από μία δισκογραφική και συναυλιακή απουσία, με την αρχική δυαδική του σύνθεση, αποτελούμενο από τους Γιάννη Παπαϊωάννου και Freddie F.

Μέσα από θεατρικά φωνητικά, παλλόμενα sequences και κιθαριστικές παραμορφώσεις επιχείρησαν να αποδομήσουν και επί σκηνής το motorik drone ‘n’ roll στις πολύτιμες πρώτες ύλες του, έτσι όπως το όρισαν οι ίδιοι μέσα στην τελευταία δεκαετία. Εκτός των δύο κομματιών από το νέο τους single, το set περιελάμβανε και κομμάτια από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, χαρακτηριστικά της πρωτοποριακής μουσικής ταυτότητας των Mecha