Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική Tech Μυστική συνομιλία στο Facebook: Τι πρέπει να ξέρετε

Μυστική συνομιλία στο Facebook: Τι πρέπει να ξέρετε

243
Facebook

Η μυστική συνομιλία στο Facebook είναι ένα σχετικά νέο φρούτο στη ζωή μας, αν και μόνο η λέξη “μυστική” υποδηλώνει πως μάλλον δημιουργήθηκε για να προκαλέσει προβλήματα, αλλιώς θα ήταν φανερή και ολοφάνερη.

Με αυτή λοιπόν δύο συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν στο messenger σαν να έχουν τον προσωπικό τους χώρο και κανείς να μην μπορεί να το δει. Αυτές τις συνομιλίες ακόμα και να τις δει κάποιος δεν μπορεί να τις ανοίξει εάν δεν έχει έναν κωδικό πρόσβασης.

Τα μηνύματα σε μία μυστική συνομιλία σβήνονται σε ένα προκαθορισμένο από εμάς χρονικό διάστημα και όταν η συνομιλία τελειώνει, τα μηνύματα τσουπ ως δια μαγείας σβήνονται.

Είναι λίγο ακραίο να ξέρεις ότι αυτά τα μηνύματα δεν μπορεί να τα δει κανείς και μάλιστα ούτε το Facebook δεν μπορεί να έχει πρόσβαση.

Το καλύτερο όμως δεν σας το είπα ακόμα. Εάν σε μία μυστική συνομιλία ανοίξετε ένα μήνυμα και το διαβάσετε πχ από το κινητό δεν μπορείτε να το δείτε ούτε από τον υπολογιστή σας. Για παράδειγμα εάν η κοπέλα σας έχει τον κωδικό σας και προσπαθήσει να μπει για να διαβάσει μία μυστική συνομιλία δεν πρόκειται να δει τίποτα, εάν εσείς κάνετε τη μυστική συνομιλία από το δικό σας κινητό.

Επίσης μπορείτε να βάλετε χρονοδιακόπτη έτσι ώστε τα μηνύματα να σβήνονται στο χρονικό διάστημα που εσείς θα επιλέξετε.

Επίσης να ξέρετε πως δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος για να ανακαλύψετε εάν κάποιος χρησιμοποιεί μυστικές συνομιλίες στο Facebook, αλλά για να ξέρετε το ψάχνουμε για εσάς… ε καλά και για εμάς, αφού επιμένετε να μάθετε.

Εάν πάτε στο Facebook βέβαια έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε τη μυστική συνομιλία σας. Εάν πάτε στο εικονίδιο Μυστικές Συνομιλίες και κάνετε κλικ τότε μπορείτε να πατήσετε διαγραφή μυστικών συνομιλίων και μετά διαγραφή όλων.

Δεν είναι δυνατή η προβολή παλιών συνομιλιών όταν χρησιμοποιείτε μια νέα συσκευή.