Ναός του Ηφαίστου

Ο ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά και το μνημείο του Φιλοπάππου, απέκτησαν ένα νέο φωτισμό, έχοντας την ίδια φιλοσοφία και τεχνολογία όπως και στην περίπτωση του Ιερού Βράχου στην Ακρόπολη που ανέδειξε το μνημείο και έδωσε μία νέα πνοή στην Αθήνα.

Ο νέος φωτισμός εκτός από τις αισθητικές παρεμβάσεις έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και με τον έλεγχο των φωτιστικών σωμάτων. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται το κόστος συντήρησης, αποφεύγεται η φωτορύπανση και εξοικονομείται ενέργεια.

Λόφος Φιλοπάππου

Το έργο στον Ναό του Ηφαίστου και στο λόφο του Φιλοπάππου έγινε με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση και έτσι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του φωτισμού της Ακρόπολης και των γύρω περιοχών.

Και σε αυτούς τους δύο φωτισμούς, όπως και στους άλλους τονίζεται η τρίτη διάσταση μέσω των διαφορετικών εντάσεων και αποχρώσεων.

Λόφος Φιλοπάππου

Το φωτιστικό αποτέλεσμα όλων των μνημείων (Ναός του Ηφαίστου) στην περιοχή είναι ομοιόμορφο και σου δίνει την αίσθηση της ενιαίας σύνθεσης χωρίς να ανταγωνίζεται το ένα μνημείο το άλλο.

Το Σεπτέμβριο είχε παραδοθεί και ο φωτισμός του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, όπου φωτίστηκαν συνολικά εννέα σημεία. Ο Βράχος, ο Παρθενώνας, τα Τείχη, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, τη Στοά του Ευμένους, το Διονυσιακό Ιερό, και ο Ναό της Αθηνάς Νίκης.