NBA

Το ΝΒΑ και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπού Ντάμπι (DCT Abu Dhabi) ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι Atlanta Hawks θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές του ΝΒΑ Milwaukee Bucks σε δυο preseason αγώνες στην Etihad Arena, στη Νήσο Γιας (Yas Island) του Αμπού Ντάμπι, την Πέμπτη 6 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Τα NBA Abu Dhabi Games 2022 σηματοδοτούν τα πρώτα παιχνίδια στην ιστορία της λίγκας στα Ηνωμένα Εθνικά Εμιράτα (UAE) και τον Αραβικό Κόλπο.

Τα εισιτήρια για τα NBA Abu Dhabi Games 2022 θα είναι διαθέσιμα προς πώληση το επερχόμενο διάστημα. Οι φάνς μπορούν να επισκεφτούν το NBA.com/AbuDhabi,να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Αγώνες NBA Abu Dhabi 2022, συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικής πρόσβασης στην προπώληση και των πρόσθετων προνομίων.

Οι Hawks έχουν στο δυναμικό τους σήμερα τον δύο φορές All-Star του ΝΒΑ, Trae Young, τον κορυφαίο ριμπάουντερ για το 2020-21, Clint Capela, και τα μέλη της ΝΒΑ All-Rookie Second Team για το 2018, John Collins και Bogdan Bogdanović.  Οι Bucks από την άλλη διαθέτουν σήμερα τον δύο φορές MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον τρεις φορές All-Star, Khris Middleton και το τρεις φορές μέλος της ΝΒΑ All-Defensive Team, Jrue Holiday.  Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας το 2021, με τους Bucks να κατακτούν το πρώτο τους πρωτάθλημα ΝΒΑ μετά από 50 χρόνια.

Τα NBA Abu Dhabi Games 2022 θα μεταδοθούν ζωντανά στα ΗΑΕ και σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική από το beIN SPORTS, το The Sports Channel και το NBA League Pass, την premium συνδρομητική υπηρεσία ζωντανών αγώνων του πρωταθλήματος.  Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλον τον κόσμο, φτάνοντας στους φιλάθλους μέσω της τηλεόρασης, των ψηφιακών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα NBA Abu Dhabi Games 2022 αποτελούν μέρος μιας πρωτοποριακής πολυετούς συνεργασίας μεταξύ του NBA και του DCT Abu Dhabi. Μέσω της συνεργασίας αυτής τον περασμένο μήνα εγκαινιάστηκε και το πρώτο πρωτάθλημα μπάσκετ Jr. NBA Abu Dhabi League, ένα νεανικό πρωτάθλημα μπάσκετ για 450 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11-14 ετών από τοπικά σχολεία του Αμπού Ντάμπι.  Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων για τους φανς με εμφανίσεις νυν και πρώην παικτών του NBA, μια σειρά από NBA FIT Clinics που προωθούν την υγεία και την ευεξία, καθώς και μια εκδήλωση επίδειξης του NBA 2K League στο Middle East Film & Comic Con.

Η συνεργασία προβλέπει επίσης ότι το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού του Αμπού Ντάμπι (DCT Abu Dhabi), στο πλαίσιο του “Visit Abu Dhabi”, της πρωτοβουλίας τουριστικής προώθησης της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα είναι ο επίσημος συνεργάτης τουριστικού προορισμού του NBA στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη και την Κίνα.

Περισσότεροι από 220 άνδρες και γυναίκες prospects από την περιοχή -συμπεριλαμβανομένων πέντε παικτών από τα ΗΑΕ- έχουν συμμετάσχει στο Basketball Without Borders (BWB) ή στο NBA Academy, τα υψηλού επιπέδου προγράμματα ανάπτυξης μπάσκετ του πρωταθλήματος για κορυφαίους prospects που ζουν εκτός των ΗΠΑ. Από το 2019, περισσότερα από 500 αγόρια και κορίτσια έχουν επίσης συμμετάσχει στο NBA Basketball School Dubai (ΗΑΕ), ένα ετήσιο πρόγραμμα ανάπτυξης μπάσκετ με δίδακτρα για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών.

Τσέκαρε κι αυτό:

Apple: Σταματάει η παραγωγή της συσκευής iPod Touch