Νέα μέτρα

Μέτρα, νέα μέτρα κάθε μέρα κι άλλα μέτρα! Από τα μέτρα για το μνημόνιο πριν λίγα μόλις χρόνια και χωρίς να πάρει ανάσα η χώρα και οι πολίτες περάσαμε στα μέτρα, νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Και τώρα είμαστε στο σημείο που τα μέτρα, νέα μέτρα αφορούν τον κορονοϊό με “εξειδίκευση” τους ανεμβολίαστους. Έχει κανείς σκεφτεί γιατί στις κυβερνήσεις αρέσει να λαμβάνουν μέτρα συνέχεια; Όχι; Θα σας πω εγώ!

Οι κυβερνήσεις τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, το κάνουν γιατί δεν μπορούν να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιες έχουν ψηφίσει. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος ελεγκτικού μηχανισμού σε αυτή τη χώρα και εξηγούμαι:

Η κυβέρνηση απαγόρευε τους συνωστισμούς, γιατί θα αποτελούσαν αιτία διασποράς του κορονοϊού. Πολύ ορθά! Και στο λεωφορείο; Στο μετρό; Εκεί πως θα πάει ο κόσμος στη δουλειά του; Χαμός και απειλές από τους ιθύνοντες για τα κορονοπάρτι, αλλά για το
“στριμωχνοπάρτι” μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε λόγος!

Εκεί εάν κολλούσε κάποιος κορονοϊό, δεν απειλεί να τινάξει το εθνικό σύστημα υγείας στον αέρα… περισσότερο δηλαδή! Και η κυβέρνηση, τι κάνει; Παίρνει νέα μέτρα, απαγορεύει την κυκλοφορία κτλ κτλ! Αντί να πράξει το αυτονόητο, αλλά δύσκολο.

Να αυξήσει τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε τέτοιο βαθμό που ο κόσμος να μην στριμώχνεται! Να αυξήσει τα λεωφορεία, να αυξήσει τα δρομολόγια στο Μετρό έτσι ώστε οι πολίτες να μην είναι σαν σαρδέλες! Έτσι ένας πολίτης ας φοράει και πέντε μάσκες μαζί ο κορονοϊός θα βρει τρόπο να τον επισκεφθεί και τελικά να νοσήσει.

Δεν φταίει λοιπόν το κορονοπάρτι! Φταίει το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αυξήσει τα δρομολόγια των μέσων, γιατί δεν έχει λεφτά, γιατί δεν φρόντισε να έχει λεφτά, γιατί τα έδωσε αλλού ή τα πήραν άλλοι!

Αλλά και τα κορονοπάρτι να φταίνε, αυτά τα πάρτι που γίνονταν; Στο Τιμπουκτού και δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν! Αλλά ποιός να τα εντοπίσει, αφού όπως είπαμε ελεγκτικός μηχανισμός για κλάματα! Οπότε απαγόρευση κυκλοφορίας για να μην μπορούν οι πολίτες να πάνε σε ένα πάρτι!

Και φυσικά κανείς έλεγχος και μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς! Στις αρχές της πανδημίας για παράδειγμα στο Μετρό υπήρχαν παντού security για να μην σου επιτρέπουν καν να μπεις στην είσοδο του σταθμού εάν δεν φοράς μάσκα! Τώρα; Καμία σχέση! Τώρα ξέφραγο αμπέλι το μετρό! Κι αν δεν το πιστεύετε δοκιμάστε να κυκλοφορήσετε βράδυ όπου δεκάδες νεαροί και νεαρές ορμούν στα βαγόνια χωρίς μάσκες.

Και κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν τους εμποδίζει!

Το συμπέρασμα; Επειδή το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα στον πολίτη και δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που ορίζουν οι κανόνες, παίρνει μέτρα και νέα μέτρα! Τιμωρεί δηλαδή τους πολίτες εμβολιασμένους ή μη για την ανικανότητά του!

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος