Νέα τραγούδια

Νέα τραγούδια :Το νέο project Galen & Paul περιλαμβάνει τον Paul Simonon, μπασίστα των The Clash, Gorillaz and The Good, The Bad and The Queen και την Galen Ayers, την τραγουδίστρια και δημιουργό πίσω από το επιτυχημένο album ‘Monument’. Tο duo αναμένεται να κυκλοφορήσει το debut κοινό τους album, ‘Can We Do Tomorrow Another Day?’, στις 19 Μαίου μέσω της Panik Records/Sony Music. Η δουλειά αυτή είναι μία συλλογή από δίγλωσσα ντουέτα όπου εξερευνούν μια μεγάλη γκάμα από Ευρωπαϊκές κουλτούρες και τρόπους ζωής στην ήπειρο αυτή. Το πρώτο δείγμα είναι το single ‘Lonely Town’, του οποίου το επίσημο video γυρίστηκε στην Μαγιόρκα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Η δημιουργία του ξεκίνησε την περίοδο του lockdown. O Paul έμενε σε ένα χωριό στη Μαγιόρκα, όπου πέρασε τον περισσότερο χρόνο του γράφοντας μουσική. Όταν οι περιορισμοί της καραντίνας υποχώρησαν, άνοιξε τα φτερά του και επέστρεψε πίσω στο Λονδίνο μετά από 18 μήνες στην Μαγιόρκα. Όταν ήταν στο Λονδίνο εξέλιξε τις ιδέες του πάνω στην μουσική που είχε γράψει, μαζί με την Galen.

Ο Paul είπε, “Θυμάμαι όταν ήμουν μαζί με τους The Clash, ο μάνατζερ μας Bernie Rhodes μας είχε αναφέρει πως ο Andrew Loog Oldham είχε κλειδώσει τον Mick Jagger και τον Keith Richards στην κουζίνα. Όπου τους είπε, ‘Δεν θα σας αφήσω να βγείτε έξω μέχρι να γράψετε ένα τραγούδι’. Αυτό κάναμε λοιπόν εγώ και η Galen. Περνάγαμε όλα τα απογεύματά μαζί για να γράψουμε μουσική”.

Η Galen πρόσθεσε, “Αυτό που κατάλαβα εξαρχής είναι πως σε πολλές φάσεις θα ολοκληρώναμε την δημιουργία κάποιου τραγουδιού, αλλά έμενα με ένα συναίσθημα περίεργο. Έλεγα στον Paul: ‘Ξέρω ότι όλοι θα το λατρέψουν, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται κάτι επιπλέον’ και πάντα μου απαντούσε, ‘Έτσι πιστεύω κι εγώ’ και επιστρέφαμε εν τέλη να το τελειοποιήσουμε. Γι’αυτό είμαι τόσο σίγουρη γι’αυτή την συνεργασία, γιατί ξέρω ότι έχουμε αυτό, οπότε δεν υπάρχουν όρια.”

Η κατάληξη είναι μια συλλογή από uplifting τραγούδια, τα οποία αντιπροσωπεύουν μια πανευρωπαϊκή κουλτούρα. Με την υπέροχη φωνή της μοναδικής Galen σε συνεργασία με τον Paul, μαζί να τραγουδούν στα Αγγλικά και τα Ισπανικά, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα που σε κάνει να οραματίζεσαι εικόνες από πόλεις μέχρι και ελληνικά νησιά.

Το track και πρώτο single ‘Lonely Town’ με το οποίο ανοίγει το album, γράφτηκε κυρίως από τον Paul κατά την παραμονή του στην Μαγιόρκα. Το ‘Lonely Town’ μιλάει για μια πόλη φάντασμα που παραμένει ως ένα προορισμός που θα πήγαινες για διακοπές όταν οι τουρίστες θα τον εγκατέλειπαν λόγω της χειμερινής περιόδου.

Το ‘Can We Do Tomorrow Another Day?’ είναι μια παραγωγή του θρυλικού Tony Visconti (David Bowie, T-Rex, Sparks) με μία μπάντα που απαρτίζεται από μουσικούς όπως Simon Tong (The Verve, The Good, The Bad and TheQueen), Sebastian Rochford (Polar Bear, David Byrne, Patti Smith) και Dan Donovan (Big Audio Dynamite), μαζί με τον Damon Albarn να παίζει την melodica σε πολλά tracks.

Tο album θα κυκλοφορήσει ψηφιακά, σε βινύλιο και CD στις 19 Μαΐου.

 

Tσέκαρε και αυτά: