Νέα Ζηλανδία

Όταν ένα ζευγάρι περιμένει με χαρά να υποδεχτεί το μωρό του και ξαφνικά χάνει αυτό το πλασματάκι, περνά πολύ δύσκολα και στη Νέα Ζηλανδία πάρθηκε μια απόφαση η οποία είναι πολύ τίμια.

Η Ginny Andersen,  βουλευτής του Εργατικού Κόμματος στη χώρα, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που αφορά στην άδεια πένθους που πρέπει να λαμβάνουν τα ζευγάρια που έχουν βιώσει μια αποβολή εμβρύου, και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα αλλά και με ανάρτηση της στο Twitter, κατάφερε να περάσει η πρόταση της.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, η βουλευτής ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί εργοδότες στη χώρα, οι οποίοι δίνουν άδεια στις γυναίκες που έχουν βιώσει με τέτοια δυσκολία αλλά υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ζητούν από τους υπαλλήλους τους να εξαντλήσουν την αναρρωτική τους άδεια και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σε πολλές χώρες του κόσμου, ένας τέτοιος νόμος δεν υπάρχει και η Νέα Ζηλανδία θα γίνει μια χώρα – στην Ινδία, οι γυναίκες παίρνουν άδεια έξι εβδομάδες σε περίπτωση αποβολής – στην οποία θα προσφέρεται αμειβόμενη άδεια τριών ημερών στα ζευγάρια που βιώνουν ένα τέτοιου είδους πένθους. Γιατί πρόκειται για πένθος το οποίο δεν μπορούν πολλά ζευγάρια να ξεπεράσουν.

Τσέκαρε τα σχετικά tweets: