Νέες ταινίες

Νέες ταινίες : Η Σίρα Χάας πρωταγωνίστρια των σειρών «Unorthodox» και «Shtisel», πρόκειται να έχει τον βασικό ρόλο στην ταινία «Ethel», δράμα εποχής για την αληθινή ιστορία της Έθελ Σταρκ, της πρωτοπόρας μαέστρου που ίδρυσε την πρώτη αποκλειστικά γυναικεία ορχήστρα στο Μόντρεαλ.

Εκτός από το σπάσιμο των φραγμών στον κόσμο της μουσικής, η Έθελ Σταρκ είχε πρωταγωνιστήσει στην υπεράσπιση κοινωνικών αλλαγών που αφορούσαν φύλο, φυλή, γλώσσα και τάξη τη δεκαετία του 1940.

Η γεννημένη στο Δουβλίνο, βραβευμένη με BAFTA σκηνοθέτις, Έιλινγκ Γουόλς θα σκηνοθετήσει την ταινία, βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο της Σελέστ Παρ.

Καταξιωμένη βιολονίστρια, η Έθελ Σταρκ ήταν η πρώτη Καναδή που έπαιξε ως σολίστ σε πρόγραμμα που μεταδόθηκε σε αμερικανικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το 1934. Το 1940, η πρωτοπόρος της μουσικής ανέλαβε το πρότζεκτ που έμελλε να γίνει η κληρονομιά της: ίδρυσε τη Συμφωνική Ορχήστρα Γυναικών του Μόντρεαλ MWSO. Στις 22 Οκτωβρίου 1947 έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε ορχήστρα στο Carnegie Hall, η MWSO έγινε η πρώτη καναδική ορχήστρα που έπαιξε στον θρυλικό χώρο.

Η Έθελ Σταρκ πέθανε τον Φεβρουάριο του 2012 σε ηλικία 101 ετών.

Τσέκαρε και αυτό : Λέων Ιούνιος: Οι προβλέψεις για τον Ιούνιο του 2022