Νέο μοντέλο

Νέο μοντέλο: Η Alpine θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του αμιγώς ηλεκτρικού κάμπριο A110 E-ternité, στο Grand Prix de France Formula 1.

 

Θα προσθέσει τέσσερις καινοτομίες για να αναβαθμίσει περαιτέρω τις ικανότητες του ανοικτού αυτοκινήτου μηδενικών ρύπων:

Ένα καινοτόμο σύστημα πολυμέσων που χρησιμοποιεί το προσωπικό tablet του οδηγού για μια διαισθητική και φυσική εμπειρία συνδεσιμότητας, βασισμένο στο Google ή το Android, επιτρέποντας σε όλες τις εφαρμογές του χρήστη να συγκεντρώνονται σε μία μόνο συσκευή. Ένα υπερσύγχρονο ηχοσύστημα με 8 ηχεία για αναδημιουργία ήχου surround. Καινοτόμα υλικά που συνδυάζουν απόδοση και βιωσιμότητα. Μια “top-off” λύση που επιτρέπει στον οδηγό και στον συνοδηγό να απολαύσουν την ησυχία της ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Η μάρκα ανακοίνωσε ότι στόχος της είναι, να προσφέρει στον οδηγό και στον συνοδηγό την δυνατότητα να κινούνται στην ύπαιθρο με το νέο ηλεκτρικό κάμπριο Alpine A110, χωρίς να παρεμβάλεται κανένας ήχος από την λειτουργία του αυτοκινήτου.

Η Alpine, ως μια εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Renault, αξιοποίησε τις τεχνολογίες που ήταν ήδη διαθέσιμες στον όμιλο. Οι μονάδες μπαταρίας είναι πανομοιότυπες με αυτές του αμιγούς ηλεκτρικού Mégane E-Tech. Ωστόσο, για να επιτευχθεί η βέλτιστη κατανομή βάρους και για να χωρέσουν οι δώδεκα μονάδες μπαταριών, ήταν απαραίτητο να σχεδιαστούν συγκεκριμένες θήκες μπαταριών για το A110 και να προσαρμοστεί η εσωτερική αρχιτεκτονική. Ως εκ τούτου, τέσσερις μονάδες τοποθετήθηκαν μπροστά και οκτώ πίσω.

Παρά την προσθήκη αυτών των δώδεκα μονάδων, το συνολικό βάρος του Alpine A110 E-ternité παραμένει ιδιαίτερα ελαφρύ με αύξηση μόλις 258 κιλών, αναφέρει η μάρκα.

Επιλέχθηκε ένα καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη (DCT) και ηλεκτρονικό χειριστήριο.

Για να ενσωματωθεί η αφαιρούμενη οροφή στη δομή του Alpine A110, οι μηχανικοί επέλεξαν μια απλή και ελαφριά λύση, με δύο κελύφη οροφής, χωρίς να επηρεάζεται η ακαμψία του A110 παραγωγής.

Tσέκαρε κι αυτό:

Παγιδευμένοι: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα