Νερό

Νερό: Η κατανάλωση μολυσμένου ύδωρ είναι ένας εύκολος τρόπος να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών – αλλά σε ποιους προορισμούς πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση νερού από τη βρύση;

 

Η Compare the Market αποκαλύπτει σε ποιούς προορισμούς οι τουρίστες έχουν αρρωστήσει λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και να ακολουθείται από την Ινδία και τη Γαλλία.

Βάσει της μελέτης η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα εφόσον η κατανάλωση νερού από τη βρύση είναι ασφαλές.  

Μπορείτε να βρείτε παρακάτω την αναλυτική μελέτη αλλά εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τη μελέτη, έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς όπου είναι και δεν είναι ασφαλές να πίνετε νερό βρύσης μαζί με κορυφαίες συμβουλές για να είστε ασφαλείς ενώ τρώτε και πίνετε στο εξωτερικό εδω: https://www.comparethemarket.com/travel-insurance/content/tap-water-index/ 

Σε ποιες χώρες του κόσμου μπορούμε να πίνουμε νερό βρύσης
  1. Η Compare the market αποκαλύπτει τους προορισμούς διακοπών όπου είναι και δεν είναι ασφαλές να καταναλώνετε νερό από τη βρύση
  2. Πάνω από το ένα τρίτο (35%) των Βρετανών έχουν αρρωστήσει στο εξωτερικό εξαιτίας της κατανάλωσης νερού βρύσης, ενώ ένας στους 12 (8%) έχει νοσηλευτεί εξαιτίας αυτού.
  3. Ένας στους τέσσερις Βρετανούς (25%) δεν γνωρίζει ότι η χρήση νερού βρύσης για το βούρτσισμα των δοντιών και η κατανάλωση νερού βρύσης (10%) μπορεί να  είναι επικίνδυνο.

Με λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (31%) των Βρετανών να δηλώνουν ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το Compare the Market αποκαλύπτει πού είναι και πού δεν είναι ασφαλές να καταναλώνετε νερό βρύσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο (35%) των Βρετανών έχουν αρρωστήσει μετά από κατανάλωση νερού βρύσης στο εξωτερικό και ένας στους 12 (8%) έχει νοσηλευτεί εξαιτίας αυτού.

Η Ισπανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση για τους Βρετανούς που αρρώστησαν λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης, με τη Γαλλία να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Το νερό της βρύσης θεωρείται γενικά ασφαλές στην Ισπανία και τη Γαλλία, αλλά οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί εάν επισκέπτονται αγροτικές περιοχές. Η Ινδία, όπου δεν είναι ασφαλές να καταναλώνετε νερό από τη βρύση, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ η Τουρκία είναι τέταρτη και αποτελεί άλλη μια τοποθεσία όπου δεν πρέπει να πίνετε νερό από τη βρύση.

Οι κορυφαίες χώρες στις οποίες οι Βρετανοί έχουν αρρωστήσει λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης είναι:

Κατ Χώρα % επισκεπτών που αρρώστησαν λόγω κατανάλωσης νερού βρύσης
1 Ισπανία 20%
2 Ινδία 12%
3 Γαλλία 11%
4 Τουρκία 10%
5 Κύπρος 9%

 

Η Κύπρος συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Είναι άλλο ένα μέρος όπου θα πρέπει να αποφεύγετε το νερό της βρύσης, αλλά ένας στους οκτώ (12%) πιστεύει ότι είναι ασφαλές να το πιει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο νησί της Αφροδίτης.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Alex Hasty, διευθυντής της Compare the Market, λέει:

“Με πολλούς από εμάς να σχεδιάζουμε μια απόδραση στο εξωτερικό φέτος, είναι σημαντικό να έχουμε το σωστό επίπεδο ταξιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση που αρρωστήσουμε και χρειαστούμε ιατρική περίθαλψη.

“Έχοντας το σωστό συμβόλαιο θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι είστε προστατευμένοι αν αρρωστήσετε, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας χωρίς πρόσθετες ανησυχίες”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.comparethemarket.com/travel-insurance/content/tap-water-index/

Τσέκαρε κι αυτό:

Love Island: Το Twitter ξεσάλωσε με το τρέιλερ