Νίκος Κουλούσιας

Ένας από τους πιο διάσημους Έλληνες σεφ, ο Νίκος Κουλούσιας βρίσκεται ήδη εδώ και καιρό στο νησί της Ρόδου ετοιμάζοντας κάτι που σίγουρα θα ξετρελάνει τόσο τους κατοίκους του νησιού όσο και τους χιλιάδες επισκέπτες!

Πρόκειται για το εστιατόριο Rhodos Taverna που πλέον έχει την υπογραφή του! Μαζί με την υπογραφή του όμως πλέον “κουβαλάει” και όλη την εμπειρία του σχεδόν από κάθε γωνία του πλανήτη στην οποία ο ίδιος μεγαλουργούσε!

Για το νέο του εγχείρημα ο Νίκος Κουλούσιας μίλησε στο Citynow.gr και τον Πραξιτέλη Σαραντόπουλο

– Τι πρέπει να ξέρουμε για το νέο σου εγχείρημα στη Ρόδο; Τι ακριβώς σιμβαίνει στο νησί;

“Μετά από πολλά επαγγελματικά ταξίδια και πάντα με μια βαλίτσα στο χέρι αποφάσισα να επιστρέψω στην πατρίδα μου.

Γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο την κα Μαρία Χατζηστεφανή που χρόνια διατηρούσε εστιατόρια στο εξωτερικό και δέσαμε ουσιαστικά για να προσφέρουμε τις γνώσεις μας! Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί νιώθω ότι χρωστάω κάτι στον κόσμο”!

Το εστιατόριο Rhodos Taverna λειτουργούσε εδώ και ένα χρόνο και φέτος πλέον με τον ερχομό του Νίκου Κουλούσια απέκτησε νέα δυναμική και ήδη ο κόσμος πηγαίνει και απολαμβάνει τις σπεσιαλιτέ!

– Πες μου πέντε λόγους που ένας επισκέπτης στη Ρόδο αλλά και οι ντόπιοι πρέπει να έρθουν στο νέο σου εστιατόριο ;

“Για τους ντόπιους εγώ είμαι της φιλοσοφίας win-win! Στις μικρές κοινότητες είτε ευτυχώς είτε δυστυχώς όταν πας κάπου σαν επαγγελματίας τότε αυτό στο ανταποδίδουν.

Εγώ πιστεύω πως σιγά σιγά πρέπει να φύγουμε από τη φοβία – δεν το γνωρίζω δεν το τρώω – και εξαιτίας αυτής της φοβίας ίσως πολλά εστιατόρια έμειναν στάσιμα.

Για τους επισκέπτες δεν το συζητάω. Είναι όπως λένε και τα βιβλιαράκια του τόπου που διαβάζουν με τα tips . Όπου δείτε κόσμο εκεί να πηγαίνετε για να είστε σίγουροι ότι το φαγητό θα είναι καλό”.

– Τι νέο φέρνει αυτό το εστιατόριο;

“Το εστιατόριο Rhodos Taverna φέρνει όλα μου τα ταξίδια όλες τις γαστρονομικές εμπειρίες σε ένα πιάτο .

Ναι ελληνικά, ναι μεσογειακά, ναι με πρωταγωνιστή τα τοπικά προϊόντα, αλλά με νέες τεχνικές, διαφορετικά μαγειρεμένο με ένα touch. Ποτέ όμως να καλύπτει, αυτό το αυθεντικό του άρωμα όπως το γνωρίζουμε από το σπιτι μας”!

– Ο επισκέπτης του εστιατορίου τι πιάτα πρέπει να δοκιμάσει πριν φύγει από το εστιατόριο ;

“Υπάρχουν αρκετά που θα εκπλήξουν πραγματικά τον επισκέπτη του εστιατορίου. Ένα πολύ όμορφο πιάτο είναι το χταπόδι μας που το καπνίζουμε με αρωματικά του νησιού και το βλέπει ο πελάτης στο τραπέζι του”.

Νίκος Κουλούσιας

– Αντιμετώπισες δυσκολίες στο νέο σου εγχείρημα;

“Δυσκολίες πάντα υπάρχουν και πόσο μάλλον με την έλλειψη προσωπικού. Δεν βρίσκεις εύκολα! Ευτυχώς όμως στον αγώνα αυτόν ήμαστε δυο και έτσι μοιραζόμαστε τις δυσκολίες”.

Το νέο εστιατόριο Rhodos Taverna έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του και περιμένει τους πάντες να το επισκεφθούν πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα σεφ, Νίκου Κουλούσια!

By Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Tσέκαρε και αυτά: