Νίκος Τσόλης: Ο γνωστός pastry chef και οι σπουδές του

Νίκος Τσόλης

Ο Νίκος Τσόλης είναι ένας ταλαντούχος pastry chef με πορεία σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 στο εστιατόριο “Σπονδή”, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σεφ βραβευμένους με αστέρια Michelin. Οι σπουδές του στη Γαλλία συνέβαλαν στην εξέλιξή του, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εξειδικευτεί στην υψηλή ζαχαροπλαστική.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Τσόλης εργάστηκε σε σημαντικούς χώρους φιλοξενίας, όπως το Lycabettus Restaurant στη Σαντορίνη, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στη Βουλιαγμένη. Το 2024 ανέλαβε θέση pastry chef στο NJV Athens Plaza, όπου δημιούργησε μοναδικές γλυκές δημιουργίες, όπως το Éclair Caramel, το Tiramisu Pistachio και το Basque Cheesecake.

Για τον ίδιο, η ζαχαροπλαστική δεν είναι απλώς μια τέχνη, αλλά ένας τρόπος να δημιουργεί συναισθήματα μέσα από τις γεύσεις. Αντλεί έμπνευση από τα ταξίδια του, καθώς πιστεύει πως η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και υλικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεννηθούν νέες ιδέες.

Μία από τις πρώτες ύλες που τον έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι το αυγό, καθώς η σωστή διαχείρισή του μπορεί να οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Θεωρεί πως οι ζύμες είναι μία από τις πιο απαιτητικές τεχνικές, καθώς επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ MASTERCHEF

Στον χώρο της υψηλής ζαχαροπλαστικής, και ειδικότερα στα boutique γλυκά, δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, την κομψότητα και τη λεπτομέρεια στην παρουσίαση. Οι τρέχουσες τάσεις επικεντρώνονται στη χρήση ξηρών καρπών, στη μείωση της σοκολάτας και στην εξερεύνηση νέων μορφών ζύμη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...