Νηπιαγωγεία Αθήνα

Νηπιαγωγεία Αθήνα: Το Σεπτέμβριο ο Δήμος Αθηναίων, εφαρμόζοντας το νόμο της Πολιτείας και υλοποιώντας ένα απαιτητικό ολοκληρωμένο σχέδιο, θα παρέχει σε 1300 παιδιά από τεσσάρων ετών και στις οικογένειες τους την σχολική στέγη που είναι αναγκαία για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

ad

Χωρίς εκπτώσεις και χωρίς πισωγυρίσματα.

Η επιτακτική ανάγκη να βρεθούν τα παιδιά σε σχολικό περιβάλλον και οι οικογένειες να δομήσουν τον επαγγελματικό και οικογενειακό βίο, καλύπτεται.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας δεν θα επιτρέψει σε παρωχημένες νοοτροπίεςμικροπολιτικούς τακτικισμούς και υποκριτικά άλλοθι να θέσουν σε «ομηρεία» τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Ούτε θα υποχρεωθεί από οργανωμένες μειοψηφίες σε φοβική ακινησία και στη λογική της μιζέριας που καθήλωσε την πόλη για δεκαετίες.

Ο μηχανισμός του Δήμου δουλεύει μέρα νύχτα για να ετοιμάσει τα νηπιαγωγεία που θα υποδεχθούν το Σεπτέμβριο και κάθε Σεπτέμβριο περίπου 1300 μικρά παιδιά, τα οποία είχαν μείνει εκτός δημόσιας εκπαίδευσης όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στην οδό Ιακωβάτων που δημιουργούνται το 153ο  και 154ο  νηπιαγωγείο κανένα δέντρο δεν έχει κοπεί και δεν θα κοπεί. Δεν υπάρχει επομένως κανείς λόγος για τη μειοψηφία του Δήμου με fake news, καλέσματα και συγκεντρώσεις να μετατρέπει τη γειτονιά σε πεδίο θερινής επαναστατικής γυμναστικής και σύγκρουσης.

Στο αδόμητο οικόπεδο που σήμερα λειτουργεί ως αυτοσχέδιος χώρος πάρκινγκ θα δημιουργηθεί σχολείο για 250 παιδιάΤα δέντρα θα μείνουν στη θέση τους, με εξαίρεση πέντε (από τα 45) που θα μεταφυτευθούν. Θα φυτευτούν επιπλέον 13 μεγάλα πλατάνια ενώ από την διεύθυνση πρασίνου του Δήμου θα γίνουν χαμηλές φυτεύσεις.

Νηπιαγωγεία Αθήνα

Αυτά είναι τα νέα νηπιαγωγεία της Αθήνας

 H απάντηση σε όσους υποστήριζαν ότι τα παιδιά θα  στοιβαχθούν σε «κοντέινερ είναι οι  φωτογραφίες από το πρώτο νηπιαγωγείο που είναι ήδη έτοιμο στο Βοτανικό.

Το σχολείο διαθέτει 4 αίθουσες, αίθουσα νηπιαγωγών, μεγάλο υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαρά και καλυμμένο με ελαστικές πλάκες ασφαλείας. Διαθέτει θερμομόνωση, πρόσθετη εξωτερική επένδυση, συστήματα πυρασφάλειας, δίκτυο ιντερνετ, συναγερμό ενώ η είσοδος στο χώρο του γίνεται ελεγχόμενα με την χρήση θυροτηλεόρασης.

Περιμετρικά του σχολείου έχουν τοποθετηθεί ηχοπετάσματα για τη μείωση του θορύβου. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν δέντρα ενώ έγινε εκτεταμένη  χαμηλή φύτευση. Το 54ο νηπιαγωγείο θα μπορεί να φιλοξενήσει εως 92 παιδάκια.

Πόσα τέτοια νηπιαγωγεία δημιουργηθούν και που

Θα δημιουργηθούν 10 νηπιαγωγεία σε 9 αδόμητα οικόπεδα και 3 σε αύλειους χώρους υφιστάμενων σχολείων. Επιπλέον θα διαμορφωθούν 7 αίθουσες νηπιαγωγείων σε 6 υφιστάμενα σχολεία. Αναλυτικά τα τετραγωνικά που θα χρησιμοποιηθούν στους αύλειους χώρους των τριών σχολείων

α) στην Κυψέλης και Τροίας (νηπιαγωγεία Αθήνα) (6ηΔΚ) για 3 αίθουσες,  θα χρησιμοποιηθούν 126 τετραγωνικά μέτρα σε σύνολο 1558,23.

Νηπιαγωγεία Αθήνα

β) στην Μουστοξύδη 23 (νηπιαγωγεία Αθήνα) (6η ΔΚ) για 1 αίθουσα, θα χρησιμοποιηθούν  42 τετραγωνικά μέτρα σε  σύνολο 2193,91.

γ) στην Νικοπόλεως 33 (νηπιαγωγεία Αθήνα) (6η ΔΚ) για 4 αίθουσες, θα γίνει χρήση 700 τετραγωνικών μέτρων σε σύνολο 6476,34 και θα δημιουργηθεί ξεχωριστό προαύλιο με περίφραξη και δική του είσοδο, ώστε τα νήπια να μην έρχονται σε επαφή με παιδιά ανώτερης βαθμίδας που φοιτούν στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Το επόμενο στάδιο  

 Οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι σαφείς και ξεκάθαρες. Η συγκεκριμένη είναι μια καλή και δόκιμη αλλά μεταβατική λύση.  Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και το Υπουργείο Παιδείας, δουλεύουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμης σχολικής στέγης. Στόχος μας είναι η συνολική διευθέτηση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό και σίγουρα εντός της επόμενης τετραετίας. Προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζεται το πλήρες σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Ad