Νησί του Πάσχα

Στον Ειρηνικό ωκεανό βρίσκεται το Νησί του Πάσχα το οποίο έχει προσαρτήσει η Χιλή το 1888 και σε από μπορεί να βρει κανείς τα εντυπωσιακά αγάλματα με τα ιδιαίτερα πρόσωπα που θυμίζουν ιθαγενείς.

Τα αγάλματα τα οποία ονομάζονται Moai και αποτελούν σημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν καταφέρει να προκαλέσουν παγκόσμιο ενδιαφέρον καθώς είναι τεράστια και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ακριβώς πως δημιουργήθηκαν.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ

Ένα νέο άγαλμα ανακάλυψε μια ομάδα ερευνητών στις 21 Φεβρουαρίου και είναι ξαπλωμένο κοντά σε μια αποξηραμένη λίμνη. Έχει ύψος 1.6 μέτρα και οι ειδικοί το ερευνούν για να μάθουν την ιστορία του! Μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφασίσει να το μετακινήσουν αλλά δεν αποκλείεται να το σηκώσουν έτσι ώστε να γίνει ένα νέο αξιοθέατο το οποίο θα βλέπει ο κόσμο που επισκέπτεται το νησί του Πάσχα.

Το άγαλμα αποκαλύφθηκε καθώς έχουν ξεραθεί οι λίμνες στο νησί αφού η ξηρασία το έχει χτυπήσει και κάνουν γενικές έρευνες έτσι ώστε να δουν αν υπάρχουν και άλλα κρυμμένα αγάλματα τα οποία μπορεί να φέρουν στο φως νέες ιστορίες.

Τσέκαρε το βίντεο :

 

Πολλές είναι οι ανακαλύψεις οι οποίες έρχονται στο φως και δεν αποκλείεται να δούμε νέα ευρήματα που θα μας απασχολήσουν!

Τσέκαρε και αυτά: