Νηστίσιμα γλυκά

Νηστίσιμα γλυκά : Η Σαρακοστή μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση αλλά υπάρχει λόγος για την οποία την “κρατάμε” αλλά τι συμβαίνει όταν έχουμε “γλυκό δοντάκι” και θέλουμε να φάμε κάτι το οποίο θα μας το ηρεμήσει;

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Υπάρχουν δυο συνταγές που δημιουργούμε κάθε χρόνο για να μπορούμε να ηρεμούμε όταν θέλουμε κάτι γλυκό ενώ νηστεύουμε και πρέπει να τις μάθεις και εσύ!

Νηστίσιμα γλυκά – Πάμε στην 1η συνταγή – Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Τι θα χρειαστείς

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • μισή κουταλάκι κανέλα τριμμένη
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • μισό φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και ένα φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Πάμε στην παρασκευή

  • Σε μια κατσαρόλα βράζεις το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και για πέντε λεπτά ανακατεύεις και αποσύρεις από τη φωτιά
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά που έχουν απομείνει και ανακατεύεις
  • Αρχίζεις να ρίχνεις σιγά – σιγά το σιρόπι και ανακατεύεις ενώ η φωτιά καίει χαμηλά
  • Μόλις το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, αφαιρείς και αφήνεις να κρυώσει για λίγο μέχρι να το βάλεις σε μια φόρμα
  • Αφήνεις για μια ώρα και είναι έτοιμος!

Πάμε στη 2η συνταγή – Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς 

Τι θα χρειαστείς 

  • 200 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2-3 σταγόνες υγρή βανίλια

Πάμε στην παρασκευή 

  • Σε μπεν μαρί λιώνεις κουβερτούρα
  • Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζεις τα αμύγδαλα και τα φουντούκια
  • Μετά από 5 λεπτά, τα ρίχνεις στην κουβερτούρα και ανακατεύεις καλά
  • Σε ένα ταψί απλώνεις λαδόκολλα και με ένα κουτάλι απλώνεις λίγο μείγμα έτσι ώστε να φαίνονται σαν βραχάκια.
  • Αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα και είναι έτοιμα!

Tσέκαρε και αυτά: