Νταβός

Το Νταβός είναι η πόλη που φιλοξενεί κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και πάνω βρίσκεται στις συζητήσεις των πολιτικών και οικονομικών μέσων.

Η πόλη βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ελβετία στο καντόνι Γκραουμπύντεν και ο ποταμός. Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις είναι αυτός που συνθέτει ένα υπέροχο τοπίο.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.560. μέτρα και θεωρείται η ψηλότερη πόλη στην Ευρώπη. Μάλιστα, εκεί βρίσκεται και ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Η πόλη ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όπου και μετανάστευσαν οι Ραιτορωμανοί και η πρώτη αναφορά στον οικισμό γίνεται ως Ταβάους σύμφωνα με ιστορικές αναφορές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Empowch (@empowch)

Οι ντόπιοι στο Νταβός μιλούν μια διάλεκτο η οποία θεωρείται ασυνήθιστη και μοιάζει με τα γερμανικά που ακούγονται στη δυτική Ελβετία.

Πολλοί επιλέγουν να βρεθούν στην πόλη τους χειμερινούς μήνες διότι θεωρείται η Μέκκας της παγοδρομίας και έχουν διεξαχθεί πολλά πρωταθλήματα. Είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο τ ο οποίο φιλοξενεί και το Παγκόσμιο Φόρουμ Οικονομίας όπου γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί,  αρχηγοί κρατών αλλά  και προσωπικότητες του δημοσιογραφικού αλλά και οικονομικού χώρου συναντιούνται και συζητούν για πολύ σημαντικά ζητήματα.

Τσέκαρε και αυτά: