Ντουμπάι

Ντουμπάι… ένα από τα επτά εμιράτα που έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για wannabe celebrities, επιφανείς επιχειρηματίες και dreamy μέρος για όλους όσους θέλουν να κάνουν δουλειές που δε γίνονται στην Ελλάδα.

Ξαφνικά, η λέξη «Ντουμπάι» έχει γίνει viral στο Twitter και στα μέσα ενημέρωσης καθώς κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν να κάνουν διακοπές εν μέσω πανδημίας και συμμετέχουν σε prive πάρτι τα οποία βλέπουμε να φιγουράρουν στο Instagram λες και ο κορονοϊός δεν «αγγίζει» το συγκεκριμένο μέρος!

Γνωστοί Έλληνες βρίσκονται, που λες, στο μαγευτικό μέρος όπου όλα φαντάζουν ιδανικά και οι απορίες που «ξεφυτρώνουν» στο κεφάλι μου είναι πολλές! Ο Covid-19 δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο μέρος; Δεν είναι προκλητική η στάση αυτών των ανθρώπων; Δεν γίνεται να «κρύψουν» τα πάρτι και τη διασκέδαση; Μήπως θα έπρεπε να κρατήσουν ένα πιο low profile όπως λένε στο χωριό μου; Και στην τελική, μήπως να δείξουν ότι συμπάσχουν στην όλη φάση που περνάμε;

Προφανώς και οι ερωτήσεις που θέτω δε θα λάβουν απάντηση η οποία θα με ικανοποιήσει, και σκέφτομαι από την άλλη πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν μια και έχουμε δημοκρατία (στην Ελλάδα), αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μας έχουν ζητήσει να μείνουμε σπίτι μέσω μιας διαφήμισης, να παρτάρουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες λες και δε συμβαίνει τίποτα! Αλλά ναι, ξέχασα! Ίσως φταίει το γεγονός πως δεν πηγαίνω στα Harrods για ψώνια! Τι τραβάω η ταπεινή πλην τίμια!

Ναι, θεωρώ πως είναι προκλητική η στάση κάποιων ανθρώπων οι οποίοι μένουν στην Ελλάδα, να βγαίνουν στα social media και σε κάποιες εκπομπούλες και να αναφέρουν πως η ζωή στα αραβικά εμιράτα δε σταμάτησε ποτέ και πως τα πάρτι σε γνωστά μαγαζιά συνεχίζονται, όταν στην Ελλάδα η εστίαση αργοσβήνει και τα πράγματα στην οικονομία πάνε από το κακό στο χειρότερο! Και δεν τίθεται το θέμα της ζήλιας στην προκειμένη (για να σε προλάβω), αλλά το ζήτημα της συνειδητοποίησης! Και αυτοί οι άνθρωποι θα μπουν σε μια καραντινούλα 3 ημέρες μόλις επιστρέψουν ενώ στο αεροδρόμιο δε θα γίνει και κάποιος τρελός έλεγχος γιατί είναι τάχα μου σελέμπριτις και η ζωή συνεχίζεται!

Βέβαια, θα μου πεις «Το ψωμί σου κλέβουν»; Όχι, θα σου πω! Αλλά αν ήμασταν εμείς στη θέση τους θα υπήρχε τέτοια επιείκεια ή θα μας δίκαζαν φίλοι και γνωστοί;

Who said this? @stylefreakalex