Ντους

Έχεις μπει ποτέ στο μπάνιο σου και κάνεις ένα χαλαρό ντους και ξαφνικά σου έρχεται στο μυαλό μια φανταστική ιδέα για να κάνεις κάτι το οποίο αφορά τη δουλειά σου ή κάποιο project το οποίο θέλεις να υλοποιήσεις; Υπάρχει εξήγηση για αυτό που βίωσες!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Όταν κάνουμε ένα χαλαρό ντουσάκι, νιώθουμε πολύ καλύτερα με το σώμα μας και μπορούμε να χαλαρώσουμε από την πίεση της καθημερινότητας! Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχει λόγος για τις “έξυπνες ιδέες” που κάνουν την εμφάνιση τους όταν εμείς νιώθουμε το νερό να πέφτει πάνω μας.

Η Washington Post δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη από το 2019 όπου σε αυτή συμμετείχαν 98 συγγραφίες και 87 φυσικοί και καθημερινά καλούνταν να σημειώσουν τις δημιουργικές ιδέες τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι αυθόρμητες σκέψεις που είχαν στο ντους ήταν και αυτές οι ιδέες που τους έκαναν να βγουν από ένα… δημιουργικό αδιέξοδο!

Το μυαλό περιπλανιέται κατά τη διάρκεια ενός ζεστού μπανιαρίσματος και είναι ελεύθερο! Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται όμορφες σκέψεις και άκρως δημιουργικές.

Όταν κάνουμε ντουζάκι χαλαρώνουμε πολύ και ρο ζεστό νερό μας ηρεμεί σημαντικά! Έτσι, λοιπόν, ο νους κατεβάζει ιδέες!

Τσέκαρε και αυτά: