O Αρχάριος

Όποιος είπε ότι η τρίτη ηλικία δεν μπορεί να έχει τις ευκαιρίες της έκανε τεράστιο λάθος, καθώς η ταινία “Ο Αρχάριος” κατάφερε να διαψεύσει αυτή τη φημολογία.

ad

Η ταινία “Ο Αρχάριος” διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, όπου ένας 70ος χήρος προσφέρεται εθελοντικά να δουλέψει σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη διαδικτυακή εταιρεία με ρούχα, αλλά το αφεντικό της εταιρείας είναι μια control-freak εργαζόμενη μητέρα.

Ο Robert De Niro που υποδύεται την 70ο χήρο καταφέρνει να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, αλλά και να τους δείξει πως μπορούν να αδράξουν τη μέρα. Η πραγματικότητα δεν είναι μόνο νούμερα, τεχνολογία και κέρδη, αλλά πρέπει να περικυκλώνεται από συναίσθημα, χαμόγελο και θέληση.

Από την άλλη πλευρά, η Anne Hathaway υποδύεται το αφεντικό της εταιρείας, η οποία καλείται να τα βγάλει πέρα με την αυξημένη πίεση της δουλειάς, αλλά και με την απιστία του άντρα της. Ο ίδιος δεν αντέχει τη μεγάλη καριέρα που έχει “χτίσει” η γυναίκα του και νιώθει παραμελημένος. Αλλά είναι αυτή η αλήθεια; Μάλλον όχι!

Η ταινία σπάει τα στερεότυπα που υποστηρίζουν ότι ένας ηλικιωμένος δε μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και πάει κόντρα στην κρίση των ανθρώπων που θέλουν τη γυναίκα να μη μπορεί να συνδυάσει τα πάντα.

Πέρα από τα παραπάνω, πρέπει να αναφερθεί ένα ακόμη διαμαντάκι της ταινίας που δεν είναι άλλο από το εργασιακό περιβάλλον στο οποίο δουλεύουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Κάτω από την ίδια στέγη, χωρίς τοίχους να τους χωρίζουν, και φυσικά όταν συμβαίνει κάτι καλό… Όλοι το χειροκροτούν!

Τσέκαρε το τρέιλερ:

Η ταινία “Ο Αρχάριος” είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα ψυχαγωγίας μέσω streaming, Netflix!

Who wrote this? @vangeliskafasis
Ad