Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στου Ψυρρή και στον Βοτανικό, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 14:45

Ψυρρή

Το Σάββατο 8 Μαΐου στις 14:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στην παλαιότερη συνοικία των Αθηνών και βρίσκει τα μέρη που πρέπει να επισκεφθούν όσοι ψάχνουν καλό κρέας και καλό γλυκό.

Πρώτη στάση σε ένα από τα πιο παλιά οινομαγειρεία του Ψυρρή, στον «Νικήτα». Πιστό στην ελληνική κουζίνα, στα μαγειρευτά φαγητά και στα νόστιμα ψητά.

Δεύτερη στάση, αμερικάνικο μπάρμπεκιου! Ο Βασίλης έχει φτιάξει ένα μαγαζί με αέρα αμερικανικού νότου, το «Po’Boys». Ένα μαγαζί που το κάπνισμα των κρεάτων δεν είναι μια απλή μαγειρική τεχνική, αλλά μια ιεροτελεστία.

Τελευταία στάση για γλυκό, στο «Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ». Η Νάνσυ έχει στο dna της την Πόλη, γι’ αυτό και σερβίρει συγκλονιστικά σιροπιαστά γλυκά.

Ο Δημήτρης στην κουζίνα του φτιάχνει δύο νόστιμες συνταγές: μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μπλε τυριού και μια πικάντικη χοιρινή τηγανιά με baby πατάτες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 14:45

Βοτανικός

Την Κυριακή 9 Μαΐου στις 14:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στον Βοτανικό, μια γειτονιά ανερχόμενη, μια συνοικία που ελκύει νέους εναλλακτικούς θαμώνες αλλά και πιστούς οπαδούς παραδοσιακών μαγαζιών που έχουν μακρά ιστορία.

Πρώτη στάση του Δημήτρη, το «Betty’s Bread», ένα πρατήριο άρτου που έχει ταράξει τα νερά στην εστίαση.

Δεύτερη στάση, ο «Θεσσαλός». Πίσω του κρύβεται ο Αλέξης, ένας Θεσσαλός που ξέρει από καλό τσίπουρο. Δημιούργησε στον Βοτανικό το θρυλικό πλέον στέκι για αυθεντικό τσίπουρο, μερακλίδικο μεζέ και καλή μουσική.

Στον Βοτανικό φυσικά όλοι περιμένουμε να βρούμε ένα καλό παραδοσιακό οινομαγειρείο. Γι’ αυτό και ο Δημήτρης πηγαίνει στον «Λελούδα». Ο «Λελούδας» βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα από το 1928 με έμφαση στο κρασί. Το κλασικό κουτούκι καταφέρνει να αφήνει το στίγμα του σχεδόν 100 χρόνια τώρα στην γειτονιά.

Ο Δημήτρης επιστρέφει στην κουζίνα του και φτιάχνει δύο συνταγές: κουνέλι ψητό με σάλτσα μπύρας και μουστάρδας, και γεμιστές πιπεριές με σάλτσα αβοκάντο.