Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει τις περιοχές που πρέπει να επισκεφτούμε!

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στον Νέο Κόσμο και στα Ιλίσια, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 14:45

ad

Νέος Κόσμος

Το Σάββατο 1 Μαΐου στις 14:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στον Νέο Κόσμο, μια ανάσα από το κέντρο και την τουριστική πλευρά της Αθήνας.

Πρώτη του στάση είναι ένα μέρος που μας μεταφέρει στην παιδική μας ηλικία, η λουκουμοποιία «Βομβύλα», ένα εργαστήριο λουκουμιών με 70 χρόνια ιστορία.

Επόμενη στάση, το «Φίτα». Ένα μαγαζί στον Νέο Κόσμο όπου το μενού φτιάχνεται καθημερινά αναλόγως την πρώτη ύλη και την εποχή.

Τέλος, επισκέπτεται την «Bella Napoli». Εδώ δεν υπάρχει πίτσα σπέσιαλ. Εδώ θα βρείτε μόνο την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

Ο Δημήτρης στην κουζίνα του φτιάχνει: μια σούπα μανιταριών με μπλε τυρί και ένα ριζότο κοτόπουλο με μανιτάρια και τραγανό προσούτο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 16:45

Ιλίσια (Β’ Μέρος)

Την Κυριακή 2 Μαΐου στις 16:45, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πηγαίνει στα Ιλίσια σε μια βόλτα που περιλαμβάνει τρεις στάσεις με γεύση, αρώματα και μακρά ιστορία.

Πρώτη στάση για γλυκό στο καλύτερο πολίτικο τσουρέκι της Αθήνας, που βρίσκεται στο ζαχαροπλαστείο «Εύη».

Συνέχεια σε ένα μαγαζί με όνομα βαρύ: «Βασίλαινας». Έτος ίδρυσης 1920. 100 χρόνια παράδοσης, νεωτερικότητας, υψηλής γαστρονομίας, με την ουσία να παραμένει ίδια: νόστιμο φαγητό, υψηλή ποιότητα.

Τρίτη στάση σε μια από τις αγαπημένες ταβέρνες του Δημήτρη, τον «Βλάσση», με θέα στο παρκάκι. Μια ταβέρνα με νόστιμο, σπιτικό φαγητό, και οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ο Δημήτρης στην κουζίνα του φτιάχνει μια γλυκιά και μια αλμυρή συνταγή: μια καρυδόπιτα αλλά και ένα κλασικό, αρνάκι στη λαδόκολλα με μπαχαρικά.