Δήμος Αμαρουσίου: Η προστασία του δασικού χαρακτήρα του κτήματος Συγγρού και κατ’ επέκταση και των εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται εκεί, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Νικόλαο Θυμάκη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά για τη συγκεκριμένη περιοχή και ειδικά γι’ αυτή την εποχή, που είναι η αντιπυρική περίοδος.

«Με τον πρόεδρο του ΙΓΕ έχουμε μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, όχι μόνο για τα μακροπρόθεσμα, αλλά και για τα καθημερινά», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Αμπατζόγλου και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όπως όλοι γνωρίζουν, ο δήμος μας συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, υπηρεσιακές και εθελοντών, στην προστασία του δάσους Συγγρού, ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο, οπότε και οι ανάγκες είναι αυξημένες. Θεωρούμε θετικό γεγονός την εγκατάσταση της υδατοδεξαμενής και όλο τον σχεδιασμό πυρασφάλειας, που αποτελεί προστασία για όλα τα βόρεια προάστια, καθώς το σημείο μετατρέπεται σε επιχειρησιακό τόπο ανεφοδιασμού. Επιπλέον, μιλήσαμε με τον κ. Θυμάκη για τις δυνατότητες χρηματοδότησης για τη συντήρηση εγκαταστάσεων και πρασίνου, έχοντας υπόψη πως το δάσος Συγγρού δεν είναι μόνο χώρος αναψυχής, αλλά και εκπαίδευσης.

Συνεπώς, συνεπικουρούμε τη διοίκηση του ΙΓΕ όπου χρειάζεται, έτσι ώστε το κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού να είναι πάντα ένας πνεύμονας πρασίνου και ασφαλούς περιήγησης για όλους τους πολίτες της Αττικής».