Bottega Veneta

Μια τριγωνική εγκατάσταση από τον οίκο μόδας Bottega Veneta, με τίτλο «MAZE (Λαβύρινθος)», εμφανίστηκε μυστηριωδώς σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Σεούλ.

Δεν περιέχει προϊόντα του οίκου, αλλά είναι γεμάτη με τους οπτικούς κώδικες του Bottega Veneta, όπως αυτοί καθορίστηκαν από τον διευθυντή δημιουργικού Daniel Lee. Ολόκληρη η εγκατάσταση είναι σε χρώμα παπαγαλί, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει σφραγίσει την εικόνα του ιταλικού οίκου, ιδιαιτέρως τις τσάντες χειρός «The Pouch» και «The Jodie».

Με το απόκοσμο χρώμα του και τον συνδυασμό μεταλλικών και μαλακών υλικών, ο «Λαβύρινθος» είναι ταυτόχρονα και παιγνιώδης και γεννά φόβο.

Κάποιοι έχουν ήδη υπαινιχθεί αναφορά στη σειρά «Squid Game» του νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Dong-hyuk Hwang. Άλλοι υποστηρίζουν ότι έχει αναφορές στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Ωστόσο, η εγκατάσταση ζωντανεύει ένα παιδικό παιχνίδι για ενήλικες και έναν χώρο που είναι μίνιμαλ, αποπροσανατολιστικός και για κάποιους ίσως και άβολος.

Τα τοιχώματα στο κέντρο του «Λαβυρίνθου» είναι ντυμένα με μαλακές γλυπτές κατασκευές σαν ψεύτικες ουρές αλεπού, σε παπαγαλί χρώμα και αυτές· προσφέρουν ζεστασιά, άνεση και ιδιωτικότητα στα πολλαπλά επίπεδα των διάφανων μεταλλικών περιφράξεων. Συνολικά, η εγκατάσταση έχει το σχήμα ενός μνημειωδών διαστάσεων τριγώνου