ΝΕΦΕΛΕΣ

Ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί το γνωστό έργο “ΝΕΦΕΛΕΣ” του Αριστοφάνη και μαζί του έχει μια δυνατή ομάδα ηθοποιών.

Το γνωστό αριστοφανικό έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και πραγματεύεται την προσπάθεια απαλλαγής από τα χρέη ενός καθημερινού ανθρώπου, του Στρεψιάδη.

Ο Στρεψιάδης στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τα χρέη, προσπαθεί να πείσει τον κακομαθημένο γιο του, Φειδιππίδη, να φοιτήσει στη σχολή του Σωκράτη. Απώτερος στόχος είναι να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο ώστε να γλιτώσει από τους δανειστές.

Όμως, στην πορεία καταλήγει να σπουδάζει μαζί με τον γιο του στο φροντιστήριο του Σωκράτη και τα ευτράπελα που συμβαίνουν είναι πολλά.

Στο έργο συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη,Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου.

Το γνωστό αριστοφανικό έργο μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει διαδικτυακά αυτές τις γιορτές (25 – 26 – 27 Δεκεμβρίου), αφού πρώτα κάνει την αγορά και κράτηση του εισιτηρίου του μέσω του https://www.viva.gr/.